Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Telecom Italia θέτει στόχο μείωση κόστους 40%

Η Telecom Italia θέλει μειώσει τις εγχώριες λειτουργικές δαπάνες του ομίλου κατά 40% και επιδιώκει συνεργασίες με private equity και sovereign wealth funds για τις επιχειρήσεις στο εξωτερικό.

Η Telecom Italia θέτει στόχο μείωση κόστους 40%
Η Telecom Italia θέλει να περικόψει την βάση του κόστους του ομίλου, ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στον μεγαλύτερο όμιλο τηλεπικοινωνιών της χώρας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΙ, Franco Bernabe, δήλωσε σε συνέντευξή του στους Financial Times ότι θέλει να μειώσει τις εγχώριες λειτουργικές δαπάνες του ομίλου κατά 40% μέσα στα αμέσως επόμενα χρόνια.

Ο ίδιος δήλωσε ότι διεξάγονται συνομιλίες με private equity και sovereign wealth funds για την πιθανότητα συγχρηματοδότησης από μέρους τους των συμφωνιών της ΤΙ εκτός της εθνικής αγοράς.

Η Telecom Italia έχει θέσει ως προτεραιότητα την μείωση των εγχώριων δαπανών ώστε να βελτιώσει την κερδοφορία, καθώς δεν περιμένει σημαντική αύξηση εσόδων στα επόμενα χρόνια.

Ο κ. Bernabe θέλει να διασφαλίσει μείωση 40% στο λειτουργικό κόστος 2 δισ. ευρώ που σχετίζεται με την λειτουργία των ιταλικών δικτύων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας έως το 2015 καθώς και ανάλογες περικοπές σε επιπλέον 2 δισ. ευρώ που αφορούν το marketing, την διαφήμιση και την εξυπηρέτηση πελατών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v