Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρόικα Ρώσων μεγιστάνων με στόχο την Norilsk

Οι V.Potanin, A.Usmanov και O.Deripaska δημιουργούν συνθήκες για την μεγαλύτερη τριμερή συμφωνία στην ρωσική ιστορία, με στόχο τον κλάδο των μεταλλευμάτων.

Τρόικα Ρώσων μεγιστάνων με στόχο την Norilsk
Ο Vladimir Potanin και ο Alisher Usmanov, δύο Ρώσοι μεγιστάνες στον κόσμο των μετάλλων, ανακοίνωσαν ότι συμφώνησαν σε συνεργασία με την οποία ανοίγει ο δρόμος για την δημιουργία ενός κολοσσού στα μέταλλα και τις εξορύξεις και ενδεχομένως για την μεγαλύτερη τριμερή συμφωνία στην ρωσική ιστορία.

Η συμφωνία ειναι αποτέλεσμα πρωτοβουλίας του Oleg Deripaska της United Company Rusal, που τον περασμένο μήνα ολοκλήρωσε την εξαγορά μεριδίου 25% στην Norilsk Nickel, σε μια συμφωνία που θεωρείται το πρώτο βήμα για την πλήρη συγχώνευση με τον μεγαλυτερο παραγωγό νικελίου στον κόσμο.

Η εταιρία holding του κ. Potanin, Interros, και του κ. Usmanov, Gallagher, ανακοίνωσαν αρχά χθες το βράδι ότι ο κ. Usmanov θα αγοράσει έως 10% της Norilsk στην οποία ο κ. Potanin κατέχει μερίδιο 30%. Σε αντάλλαγμα, η Interros θα αγοράσει έως 25% συν μια μετοχή της Metalloinvest, ομίλου σιδηρομεταλλεύματος και χάλυβα του κ. Usmanov.

Σε χθεσινές δηλώσεις τους, οι κ.κ. Potanin και Usmanov δήλωσαν ότι είναι ανοιχτοί σε τριμερή συνεργασία με την Basic Element, τον όμιλο holding μέσω το οποίου ο κ. Deripaska ελέγχει την Rusal.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v