Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουλγαρία: Στο σκοτάδι για 8 ώρες η Σόφια

Οκτάωρη διακοπή της ηλεκτροδότησης σημειώθηκε χθες στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας Σόφια, έπειτα από σειρά προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση που πλήττουν τη λειτουργία πολλών επιχειρήσεων, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Βουλγαρία: Στο σκοτάδι για 8 ώρες η Σόφια
Οκτάωρη διακοπή της ηλεκτροδότησης σημειώθηκε χθες στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας Σόφια, έπειτα από σειρά προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση που πλήττουν τη λειτουργία πολλών επιχειρήσεων και προκαλούν πολλά προβλήματα  στην καθημερινότητα των κατοίκων της, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ).

Πολλές συνοικίες στην πόλη του 1,2 εκατ. κατοίκων υπέστησαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση τη Δευτέρα και την περασμένη Τετάρτη. Η εταιρία ηλεκτροδότησης CEZ υποστήριξε ότι τα προβλήματα οφείλονται σε συνηθισμένες εργασίες συντήρησης και πρόσθεσε πως αναμένονται και άλλες διακοπές.

Η CEZ, με έδρα την Τσεχία, που εξαγόρασε μεγάλα μερίδια μετοχών σε εταιρίες κοινής ωφελείας στη Βουλγαρία τα τελευταία χρόνια, ανέφερε ακόμη ότι οι διακοπές είχαν ανακοινωθεί μέσω δημοσιευμάτων στον βουλγαρικό Τύπο, κάτι που την απαλλάσσει από κάθε νομική ευθύνη.

Η Βουλγαρία, μία από τις φτωχότερες χώρες των Βαλκανίων, εισήλθε στην Ε.Ε. το 2007.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v