Siebel:Προειδοποιεί για πωλήσεις,περικόπτει θέσεις

Η Siebel Systems, η αμερικανική εταιρία κατασκευής λογισμικού, ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της έχουν μειωθεί κάτω από τις πρότερες προβλέψεις της, γεγονός που κλονίζει τις ελπίδες ανάκαμψης της παγκόσμιας αγοράς λογισμικού, από την τρίχρονη περίοδο ύφεσης την οποία διέρχεται.

Siebel:Προειδοποιεί για πωλήσεις,περικόπτει θέσεις
Η Siebel Systems, η αμερικανική εταιρία κατασκευής λογισμικού, ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της έχουν μειωθεί κάτω από τις πρότερες προβλέψεις της, γεγονός που μειώνει τις ελπίδες ανάκαμψης της παγκόσμιας αγοράς λογισμικού, από την τρίχρονη περίοδο ύφεσης την οποία διέρχεται.

Αναλυτικότερα, η Siebel προέβλεψε ότι ο κύκλος εργασιών της για το β’ τρίμηνο θα ανέλθει στα 110 εκατ. δολάρια, έναντι προηγούμενων προβλέψεων για 120-125 εκατ. δολάρια.

Η εταιρία προειδοποίησε επίσης ότι θα προβεί σε αναδιάρθρωση με σκοπό τη μείωση του κόστους και την εκλογίκευση των λειτουργιών της. Στόχος της είναι να αυξήσει τα περιθώρια λειτουργικού κέρδους στο 15%, ακόμα κι αν οι πωλήσεις της δεν αυξηθούν.

Η αναδιάρθρωση θα οδηγήσει προφανώς σε ένα δεύτερο γύρο απολύσεων, σε μία εταιρία η οποία έχει ήδη περικόψει 1.600 θέσεις εργασίας, ήτοι το 22% του εργατικού δυναμικού της, το περασμένο έτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v