Ευρωζώνη: Στο 8,8% παρέμεινε η ανεργία το Μάιο

Στο 8,8% παρέμεινε η ανεργία στην ευρωζώνη το Μάιο (αμετάβλητη σε σχέση με τον Απρίλιο). Αντίθετα, η μεταποιητική δραστηριότητα στην ευρωζώνη συρρικνώθηκε στο 46,4 τον Ιούνιο από το 46,8 του προηγούμενου μήνα, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο στο 47,4.

Ευρωζώνη: Στο 8,8% παρέμεινε η ανεργία το Μάιο
Αμετάβλητη παρέμεινε η ανεργία στην ευρωζώνη το Μάιο (8,8%) έναντι του Απριλίου, ενώ αντίθετα απροσδόκητη συρρίκνωση κατέγραψε η μεταποιητική δραστηριότητα τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας, ο δείκτης της ανεργίας παρέμεινε στο 8,8% το Μάιο, αμετάβλητος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Εξάλλου, η μεταποιητική δραστηριότητα συρρικνώθηκε για ένατο μήνα στη διάρκεια των δέκα τελευταίων, παραμένοντας μάλιστα κάτω από το επίπεδο των 50, που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας του Reuters σημείωσε πτώση στο 46,4 από το 46,8 του Μαΐου, έναντι των εκτιμήσεων για άνοδο στο 47,4. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η ενίσχυση του ευρώ έναντι του δολαρίου, που έπληξε τις εξαγωγές, αλλά και το υψηλό ποσοστό της ανεργίας ήταν οι κύριοι λόγοι συρρίκνωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v