Scottish & Newcastle:Πτώση 29% στα κέρδη του έτους

Κατά 29% υποχώρησαν τα κέρδη της βρετανικής ζυθοποιίας Scottish & Newcastle PLc. για το έτος, κυρίως εξαιτίας του υψηλού κόστους που συνδέεται με τις εξαγορές και την αναδιάρθρωση των δραστηριότητων στη Βρετανία.

Scottish & Newcastle:Πτώση 29% στα κέρδη του έτους
Πτώση της τάξης του 29% σημείωσαν τα κέρδη του έτους για τη βρετανική ζυθοποιία Scottish & Newcastle, κυρίως λόγω του υψηλού κόστους αναδιάθρωσης των δραστηριοτήτων στη βρετανική αγορά.

Τα καθαρά κέρδη της Scottish & Newcastle για το έτος χρήσης που έληξε στις 27 Απριλίου υποχώρησαν στα 140,1 εκατ. στερλίνες (232 εκατ. δολάρια), έναντι του ποσού των 196,5 εκατ. στερλινών του προηγούμενου έτους.

Η μεγαλύτερη ζυθοποιία της Βρετανίας πέρυσι εξαγόρασε τη φινλανδική Hartwall Oyj, προκειμένου να διευρύνει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία και την Ανατολική Ευρώπη, αντιμετωπίζοντας έτσι τη μείωση της ζήτησης στις αγορές της Βρετανίας και της Γαλλίας.

Χαρακτηριστικό είναι πως την προηγούμενη εβδομάδα η ανταγωνιστική Heineken, η τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της θα παραμείνουν αμετάβλητα, εξαιτίας της χαμηλής ζήτησης στις ευρωπαϊκές αγορές, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v