Φοροαπαλλαγές από Σρέντερ για ενίσχυση ανάπτυξης

Περαιτέρω φοροαπαλλαγές ύψους 15 δισ. ευρώ ανακοίνωσε για τον ερχόμενο έτος ο Γερμανός καγκελάριος, Γκέρχαρντ Σρέντερ, στην προσπάθειά του να ενισχύσει την οικονομική ανάκαμψη στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης.

Φοροαπαλλαγές από Σρέντερ για ενίσχυση ανάπτυξης
Ο Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ ανακοίνωσε περαιτέρω φοροαπαλλαγές για το ερχόμενο έτος, ύψους 15 δισ. ευρώ, στην προσπάθειά του να ενισχύσει την οικονομική ανάκαμψη στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης.

Η απόφαση, η οποία ελήφθη σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Κυριακή, ”θα στείλει ένα μήνυμα για ανάκαμψη” τόσο στη Γερμανία, όσο και την Ευρώπη, δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος. ”Οι φοροαπαλλαγές θα μειώσουν τη φορολογία κατά 10% περίπου”, προσέθεσε ο κ. Σρέντερ.

Ωστόσο, παραμένει ασαφές το πώς η γερμανική κυβέρνηση θα μπορέσει να καλύψει τη μείωση των εσόδων που θα επιφέρει η μείωση της φορολογίας, δεδομένων και των σοβαρών δημοσιονομικών προβλημάτων της.

Επισημαίνεται ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού της γερμανικής κυβέρνησης ξεπέρασε πέρυσι το όριο του 3% που θέτει το Σύμφωνο Σταθερότητας, κάτι που θα συμβεί, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, και στο τρέχον έτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v