Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

DT: "Αντλούμε εύκολα 20 δισ. ευρώ για εξαγορές"

Η Deutsche Telekom μπορεί να αντλήσει "εύκολα" έως και 20 δισ. ευρώ από τις αγορές πίστης για νέες εξαγορές χωρίς να διακινδυνεύσει η πιστοληπτική της αξιολόγηση, τόνισε ο κ. Karl Gerhard Eick.

DT: Αντλούμε εύκολα 20 δισ. ευρώ για εξαγορές
Η Deutsche Telekom μπορεί να αντλήσει "εύκολα" έως και 20 δισ. ευρώ από τις αγορές πίστης για νέες εξαγορές χωρίς να διακινδυνεύσει η πιστοληπτική της αξιολόγηση, παρά την κρίση, τόνισε ο οικονομικός διευθυντής του τηλεπικοινωνιακού κολοσσού.

Ο κ. Karl Gerhard Eick, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου της D.T., τόνισε ότι η πιστωτική κρίση δεν εμπόδισε την εταιρία να μετακυλίσει τους χρονικούς ορίζοντες χρηματοδότησης τους τελευταίους μήνες "με πολύ ελκυστικούς όρους".
 
Τα σχόλια του οικονομικού διευθυντή έλαβαν χώρα καθώς η Deutsche Telekom απέκτησε πρόσφατα το 20% του ΟΤΕ, ενώ εξετάζει την περίπτωση απόκτησης της αμερικανικής Sprint Nextel.   

Σύμφωνα, δε, με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου, κ. Rene Obermann, αν και «οι επενδυτές δεν αγαπούν τη φημολογία περί εξαγορών», γνωρίζουν ότι «σε καμία περίπτωση δεν δρούμε με τρόπο που μπορεί να μας βλάψει».

Απόδειξη, δε, αυτής της προσεκτικής επιλογής εξαγορών αποτελεί για τον κ. Obermann η απόφαση της D.T. να προχωρήσει στην εξαγορά του 1/5 του ΟΤΕ.

Το συνολικό, δε, ποσό το οποίο ο όμιλος διαθέτει για επενδύσεις, όπως συμπλήρωσε ο κ. Eick, φτάνει στα 21,2 δισ. ευρώ, ενώ το συνολικό χρέος ύψους 35,9 δισ. ευρώ είναι μόλις διπλάσιο σε σύγκριση με τα κέρδη του 2007, δηλαδή βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο.

Αυτή ακριβώς η εικόνα βοηθά την D.T. να διατηρήσει χωρίς κανένα πρόβλημα την υψηλή πιστοληπτική ικανότητα που βρίσκεται στο «ΑΑΑ».

Ο κ. Obermann υπογράμμισε ότι η D.T. ενδιαφέρεται εξαιρετικά για την ταχύτατα αναπτυσσόμενη ανατολική Ευρώπη, ενώ θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική τη συμφωνία με τον ΟΤΕ καθώς ο ελληνικός οργανισμός είναι εξαιρετικά ισχυρός στα Βαλκάνια.

Υπενθυμίζεται ότι η D.T. βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το ελληνικό δημόσιο, σχετικά με το management του ΟΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v