Στη Liberty ο πρώτος λόγος για Vivendi Universal;

Τη Liberty Media κατονομάζει ως κύριο διεκδικητή των περιουσιακών στοιχείων ΜΜΕ της Vivendi Universal στις ΗΠΑ η ”Wall Street Journal”. Η προσφορά της θεωρείται πιο ανταγωνιστική ανάμεσα στις πέντε που υποβλήθηκαν συνολικά.

Στη Liberty ο πρώτος λόγος για Vivendi Universal;
Τη Liberty Media κατονομάζει ως κύριο διεκδικητή των περιουσιακών στοιχείων ΜΜΕ της Vivendi Universal στις ΗΠΑ δημοσίευμα της ”Wall Street Journal”, καθώς η προσφορά της θεωρείται πιο ανταγωνιστική, ενώ παράλληλα περιλαμβάνει περισσότερα από τα αναμενόμενα περιουσιακά στοιχεία, όπως τη μουσική, την τηλεοπτική μονάδα και τη μονάδα παραγωγής ταινιών.

oπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, η προσφορά της Liberty θεωρείται πιο ανταγωνιστική από ανάλογες προσφορές που υπέβαλαν δύο επενδυτικοί όμιλοι, του ενός εκ των οποίων ηγείται ο δισεκατομμυριούχος Μάρβιν Ντέιβις και του άλλου ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Seagram, Εντγκαρ Μπρόνφμαν.

Παράλληλα, διεκδικεί περισσότερα περιουσιακά στοιχεία από αυτά του επιδιώκουν να εξαγοράσουν η General Electric και η MGM, οι οποίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον μόνο για τα Universal Studios και την τηλεοπτική μονάδα, συμπεριλαμβανομένου του καλωδιακού δικτύου στις ΗΠΑ.

Οπως ήταν αναμενόμενο, η Viacom δεν κατέθεσε προσφορά, αλλά ενδεχομένως να κάνει γνωστό το ενδιαφέρον της κατά τις επόμενες ημέρες.

Η Vivendi αναμένεται να μελετήσει τις πέντε προσφορές και την επόμενη εβδομάδα το διοικητικό συμβούλιο θα καλέσει τους ενδιαφερόμενους για περαιτέρω διευκρινήσεις και διαπραγματεύσεις, οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν αρκετές εβδομάδες. Πιθανό θεωρείται και το ενδεχόμενο να βγουν εκτός ”παιχνιδιού” ορισμένοι από τους διεκδικητές από την ερχόμενη εβδομάδα.

Οπως αναφέρει η WSJ, αν και δεν αποκαλύφθηκαν οι προσφορές, η τηλεοπτική μονάδα και η μονάδα παραγωγής ταινιών αποτιμώνται στα 10 δισ. δολάρια, ενώ οι προσφορές για τη μουσική μονάδα είναι πιθανό να ξεπεράσουν τα 15 δισ. δολάρια. Η Vivendi προσπαθεί να περικόψει το χρέος της, που φτάνει τα 16 δισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v