Telefonica: Σχεδιάζει απολύσεις 10.000 ατόμων

Απολύσεις 10.000 ατόμων αναμένεται να ανακοινώσει η ισπανική Telefonica, η μεγαλύτερη εγχώρια τηλεπικοινωνιακή, στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει την αύξηση του ανταγωνισμού και να δώσει ώθηση στα οικονομικά της μεγέθη.

Telefonica: Σχεδιάζει απολύσεις 10.000 ατόμων
Περί τους 10.000 εργαζόμενους σχεδιάζει να απολύσει η μεγαλύτερη ισπανική τηλεπικοινωνιακή, η Telefonica, προκειμένου να αντιμετωπίσει την ένταση του ανταγωνισμού και να δώσει περαιτέρω ώθηση στα οικονομικά της μεγέθη.

Ειδικότερα, η διοίκηση της Telefonica βρίσκεται σε συνομιλίες με τα εργατικά συνδικάτα, προκειμένου να λάβει τη σχετική απόφαση, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg. Εκπρόσωπος του τρίτου μεγαλύτερου σωματείου, AST-CO.BAS, σχολίασε πως το πρώτο βήμα πρόκειται να αφορά στην περικοπή 4.500 θέσεων για το τρέχον έτος.

Στο δημοσίευμα σχολιάζεται ακόμη ότι ο πρόεδρος της Telefonica, Σεζάρ Αλιέρτα, ακολουθεί το παράδειγμα των ανταγωνιστικών του κλάδου, οι οποίες περικόπτουν τον αριθμό του προσωπικού τους προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες.

Η France Telecom σχεδιάζει την περικοπή 13.000 θέσεων στη γαλλική αγορά αυτό το έτος, ενώ και η Deutsche Telekom απολύει 55.000 μέχρι το 2005.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v