Unilever: Μείωση προβλέψεων- ”βύθιση” μετοχής

Η σημερινή ανακοίνωση του αγγλοολλανδικού κολοσσού Unilever Plc/NV, σύμφωνα με την οποία η εταιρία μειώνει τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις της στο 2003, έστειλε σήμερα τη μετοχή της εταιρίας να διαπραγματεύεται σε κοντά σε χαμηλά 12 μηνών (-11%).

Unilever:  Μείωση προβλέψεων-  ”βύθιση” μετοχής
Η σημερινή ανακοίνωση του αγγλοολλανδικού κολοσσού Unilever Plc/NV, σύμφωνα με την οποία η εταιρία μειώνει τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις της στο 2003, έστειλε σήμερα τη μετοχή της εταιρίας να διαπραγματεύεται σε κοντά σε χαμηλά 12 μηνών.

Αναλυτικότερα, η εταιρία προβλέπει ότι οι πωλήσεις της για τα 400 μεγαλύτερα σήματα τα οποία διαθέτει στην αγορά θα αυξηθούν κατά 4%, έναντι των προηγούμενων προβλέψεων για αύξηση 6%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η προς τα κάτω αναθεώρηση των προβλέψεων για τις πωλήσεις της Unilever δημιουργεί εύλογες αμφιβολίες για την επιτυχή έκβαση του προγράμματος της εταιρίας με χρονικό ορίζοντα το τέλος του 2004.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα αυτό, η εταιρία στοχεύει στην αύξηση της κερδοφορίας, των πωλήσεων και των περιθωρίων κέρδους μέσω της επικέντρωσής της στα 400 κορυφαία σήματα που διαχειρίζεται και της μείωσης του κόστους.

Η μετοχή της εταιρίας κατέγραψε πτώση 10,2% στο χρηματιστήριο του Αμστερνταμ, στα 47,4 ευρώ.

Στο Λονδίνο, η μετοχή υποχώρησε κατά 11%, στις 4,96 στερλίνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v