EKΤ: Ξεκίνησαν οι διαδικασίες διορισμού Τρισέ

Τις διαδικασίες διορισμού του κ. Τρισέ ως προέδρου της ΕΚΤ αποφάσισαν να ξεκινήσουν οι ευρωπαίοι ηγέτες, μετά και την αθωωτική απόφαση που εξέδωσαν για το γάλλο υποψήφιο τα δικαστήρια της χώρας του. Νωρίτερα, ο κ. Σημίτης είχε ανακοινώσει την παραμονή στην ΕΚΤ του Β. Ντούιζενμπεργκ έως τον Οκτώβριο.

EKΤ: Ξεκίνησαν οι διαδικασίες διορισμού Τρισέ
Τις διαδικασίες για τον διορισμό του Ζαν Κλοντ Τρισέ αποφάσισαν να ξεκινήσουν οι 15 ευρωπαίοι ηγέτες, που συμμετέχουν στη διάσκεψη που πραγματοποιείται στο Πόρτο Καράς, καθώς ο υποψήφιος της Γαλλίας κέρδισε τη στήριξή τους, αναλαμβάνοντας το δύσκολο έργο να αποφύγει τον αποπληθωρισμό και την ύφεση στην Ευρωζώνη.

Η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει περί τους τέσσερις μήνες.

Ο κ. Τρισέ ξεπέρασε το μεγαλύτερο εμπόδιο για την ανάληψη των ηνίων της ΕΚΤ, καθώς αθωώθηκε από τις κατηγορίες που εκκερεμούσαν εις βάρος του ενώπιον γαλλικών δικαστηρίων και αφορούσαν την προσπάθεια κάλυψης ζημιών στην Credit Lyonnais.

Μετά και την έγκριση των 15 μελών της Ε.Ε., ο κ. Τρισέ αναμένεται ότι θα αναλάβει την προεδρία της ΕΚΤ τον Οκτώβριο.

Λίγο νωρίτερα, ο κ. Κ. Σημίτης είχε κάνει γνωστό ότι ο Β. Ντουίζενμπεργκ θα παραμείνει στη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έως τον Οκτώβριο.

Υπενθυμίζεται, ότι τον διορισμό του κ. Τρισέ θα πρέπει να εγκρίνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v