Πλησιάζει η κόντρα Γερμανίας - Ε.Ε. για την VW

Πιο κοντά σε ανάληψη ”δράσης” κατά της γερμανικής κυβέρνησης για το θέμα της Volkswagen φαίνεται να βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς, σύμφωνα με το Reuters, η γερμανική πλευρά εμφανίζεται αμετακίνητη.

Πλησιάζει η κόντρα Γερμανίας - Ε.Ε. για την VW
Τη θέση ότι ο νόμος που προστατεύει την αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen από εξαγορά είναι σύμφωνος με τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης επανέλαβαν κυβερνητικές πηγές της Γερμανίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Εσωτερικής Αγοράς, Φριτς Μπολκστάιν, είχε δηλώσει ότι ορισμένες διατάξεις σχετικές με τον επονομαζόμενο ”νόμο της Volkswagen” εμποδίζουν τις επενδύσεις από άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε., παραβιάζοντας τους κανόνες της ευρωπαϊκής συνθήκης για την ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίου και τις διακρίσεις ενάντια στους ξένους επενδυτές.

Τον προηγούμενο μήνα δόθηκε στη Γερμανία άλλος ένας μήνας για να να εξηγήσει στην επιτροπή γιατί ο νόμος δεν είναι αντίθετος με τις αρχές ανταγωνισμού, προτού η επιτροπή κινήσει τις νόμιμες διαδικασίες εναντίον της. Η προθεσμία έληξε την Παρασκευή.

Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι θα εξετάσει προσεκτικά την απάντηση της γερμανικής κυβέρνησης προτού προχωρήσει στις νόμιμες ενέργειες.

Ο Γερμανός καγκελάριος, Γκέρχαντ Σρέντερ, έχει υπερασπιστεί τον νόμο βάσει του οποίου το κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας, με μειοψηφικό μερίδιο 20% στη VW, έχει το δικαίωμα άσκησης βέτο όσον αφορά κινήσεις επιθετικής εξαγοράς στην αυτοκινητοβιομηχανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v