Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συζητήσεις TPG-Merrill για "σύσφιξη σχέσεων"

Σε συζητήσεις για «σύσφιξη» των σχέσεών της με την TPG βρίσκεται η Merrill Lynch, εξετάζοντας το ενδεχόμενο επενδύσεων στην Merrill αν η τράπεζα χρειαστεί περισσότερα κεφάλαια, σύμφωνα με τους FT.

Συζητήσεις TPG-Merrill για σύσφιξη σχέσεων
Σε συζητήσεις για «σύσφιξη» των σχέσεών της με την TPG βρίσκεται η Merrill Lynch, στις οποίες περιλαμβάνεται και το ενδεχόμενο επενδύσεων της εταιρείας private equity στην Merrill στην περίπτωση που η επενδυτική τράπεζα χρειαστεί περισσότερα κεφάλαια, σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση των συζητήσεων, όπως μεταδίδουν οι FT.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι δυο πλευρές συναντήθηκαν στη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα. Οι συζητήσεις, σημειώνεται, έχουν ξεκινήσει από το προηγούμενο φθινόπωρο, όταν ο συνιδριτής της TPG, David Bonderman, ήρθε σε επαφή με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Merrill Lynch, John Thain, σε μια περίοδο που η επενδυτική τράπεζα αναζητούσε χρηματοδότηση.

Η TPG και η TPG-Axon προσφέρθηκαν να χορηγήσουν έως και 3 δισ. δολάρια στην Merrill, όμως προέβαλαν και ορισμένες απαιτήσεις, περιλαμβανομένου του δικαιώματος να εκλέγουν ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου και να έχουν συχνές συναντήσεις με την διοίκηση της τράπεζας.

Η Merrill τελικώς έλαβε κεφάλαια από γκρουπ του οποίου ηγούταν η Temasek της Σιγκαπούρης και το Kuwait Investment Authority, ωστόσο συνέχιζε τις διαπραγματεύσεις με την TPG προκειμένου να γίνει συν-επενδυτής στα deals της εταιρείας private equity και να την βοηθήσει να βρει ευκαιρίες κυρίως σε περιοχές όπως η Ρωσία και η Ινδία.

Η Merrill Lynch πάντως αρνήθηκε να προβεί σε σχολιασμό, αναφέρουν οι FT.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v