Νέα παραγγελία για την Airbus, ύψους 5,1 δισ. δολ.

Μετά την Emirates και την Korean Air, νέα παραγγελία ύψους 5,1 δισ. δολαρίων έλαβε η μεγαλύτερη αεροναυπηγική εταιρία της Ευρώπης, Airbus, από την Qatar Airways. Η Airbus φαίνεται να κερδίζει όλο και μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς από την αμερικανική Boeing.

Νέα παραγγελία για την Airbus, ύψους 5,1 δισ. δολ.
Το προβάδισμά της έναντι της Boeing διατηρεί σταθερά η Airbus, η μεγαλύτερη αεροναυπηγική εταιρία της Ευρώπης, καθώς κατά τη διάρκεια του Paris Air Show υπέγραψε με την Qatar Airways συμφωνία ύψους 5,1 δισ. δολαρίων για την προμήθεια 32 αεροσκαφών.

Η Qatar, που δήλωσε ότι θα συγκροτήσει όλο τον στόλο της με αεροσκάφη της Airbus, παρήγγειλε 18 αεροπλάνα με το δικαίωμα αγοράς άλλων 14.

Μέχρι στιγμής η Airbus έχει παραγγελίες για 197 αεροσκάφη φέτος, ενώ η Boeing για μόλις 40, πριν την ανακοίνωση της Qatar. Αναμένεται να παραδώσει 300 νέα αεροσκάφη, ενώ η Boeing 280.

Η Airbus υπέγραψε τη Δευτέρα συμφωνία με την Emirates για την κατασκευή 41 αεροσκαφών, αξίας 12,5 δισ. δολαρίων, ενώ η Boeing για 4. Επιπλέον, η Airbus υπέγραψε χθες δεσμευτική συμφωνία με την Korean Air για 5 αεροσκάφη, αξίας 1,4 δισ. δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v