ΗΠΑ: Θετικές εκπλήξεις από macro στοιχεία

Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν τα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία, καθώς ο δείκτης των δεικτών ενισχύθηκε κατά 1%, ενώ τα επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν στις 421.000 και το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών συρρικνώθηκε στα 136,1 δισ. δολάρια.

ΗΠΑ: Θετικές εκπλήξεις από macro στοιχεία
Θετικά ήταν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, καθώς υψηλότερη των προσδοκιών ήταν η πτώση στα επιδόματα ανεργίας, ενώ το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών συρρικνώθηκε αντί της διεύρυνσης που αναμενόταν.

Ειδικότερα, ο αριθμός των αιτήσεων παροχής επιδομάτων ανεργίας υποχώρησε στις 421.000 από το προηγούμενο επίπεδο των 434.000, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για υποχώρηση στις 425.000.

Παράλληλα, το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών στη διάρκεια του πρώτου τριμήνουσυρρικνώθηκε στα 136,1 δισ. δολάρια, έναντι του ποσού των 136,9 δισ. δολαρίων. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για διεύρυνση στα 141,5 δισ. δολάρια.

Εξάλλου, ο δείκτης των δεικτών σημείωσε άνοδο 1% τον Μάιο, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο της τάξης του 0,7%, από το προηγούμενο ποσοστό του 0,1% τον Απρίλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v