Χωρίς έφεση η αθωωτική απόφαση για Τρισέ

Το ”κοστούμι” του προέδρου της ΕΚΤ αρχίζει να ”προβάρει” ο Ζαν Κλοντ Τρισέ, καθώς ο δημόσιος κατήγορος στην υπόθεση του σκανδάλου της Credit Lyonnais δήλωσε ότι δεν θα εφεσιβάλει την αθωωτική απόφαση για τον διοικητή της Τράπεζας της Γαλλίας και μοναδικό υποψήφιο για την υψηλότερη θέση της ΕΚΤ.

Χωρίς έφεση η αθωωτική απόφαση για Τρισέ
Το ”κοστούμι” του προέδρου της ΕΚΤ αρχίζει να ”προβάρει” ο Ζαν Κλοντ Τρισέ, καθώς ο δημόσιος κατήγορος στην υπόθεση του σκανδάλου της Credit Lyonnais δήλωσε ότι δεν θα εφεσιβάλει την αθωωτική απόφαση για τον διοικητή της Τράπεζα της Γαλλίας και μοναδικό υποψήφιο για το χρίσμα του επικεφαλής της ΕΚΤ.

Η απόφαση του δημόσιου κατήγορου, Yves Bot, ήρθε λίγο πριν η Γαλλία επικυρώσει και επίσημα, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της Χαλκιδικής, την υποψηφιότητα του Τρισέ για τον υψηλότερο θώκο της ΕΚΤ.

Ενδεικτικές των μελλοντικών σχεδιασμών του Τρισέ είναι οι χθεσινές δηλώσεις του σε χρηματοοικονομικό συνέδριο στη Βιέννη, όπου επισήμανε ότι ”η σταθερότητα των τιμών είναι το κλειδί για ένα ισχυρό και σταθερό ευρώ, το οποίο αποτελεί και στόχο της ΕΚΤ”.

Επισημαίνεται ότι ο Ζαν Κλοντ Τρισέ είναι ο μόνος υποψήφιος για το χρίσμα του προέδρου της ΕΚΤ, καθώς είχε συμφωνηθεί ότι ο επόμενος κεντρικός τραπεζίτης, μετά τον Β. Ντουίζενμπεργκ, θα οριζόταν από τη Γαλλία.

Άλλωστε, σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Γ. Παπανδρέου, το θέμα Τρισέ είναι πολύ πιθανό να απασχολήσει και τους ηγέτες της Ευρωπαϊκή Ένωσης, που συναντώνται στη Σιθωνία Χαλκιδικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v