Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

RWE: Δημόσια εγγραφή της American Water Works

Σε δημόσια εγγραφή του 36% της  American Water Works, στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, προχωρά η RWE, με στόχο την συγκέντρωση περί των 1,2 δισ. δολαρίων.

RWE: Δημόσια εγγραφή της American Water Works
Σε δημόσια εγγραφή του 36% της αμερικανικής American Water Works, προχωρά η RWE, με στόχο την συγκέντρωση περί των 1,2 δισ. δολαρίων. Ταυτόχρονα, όμως, ο όμιλος θα αναλάβει και εγγραφή στις δαπάνες ύψους 958 εκατ. δολαρίων τα οποία θα πλήξουν ελαφρώς τα κέρδη του 2008.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του γερμανικού ομίλου, θα προχωρήσει στην πώληση 58 εκατ. μετοχών της American Water Works έναντι 21,50 δολαρίων ανά μετοχή, με έναρξη της πώλησης σήμερα 23 Απριλίου στο χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης.

Η εξ ανάγκης εγγραφή στις δαπάνες 958 εκατ. δολαρίων από την πώληση, θα έχει ως αποτέλεσμα τα κέρδη για το σύνολο του 2008, να είναι χαμηλότερα από τα αντίστοιχα επίπεδα του περασμένου έτους.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της RWE, Juergen Grossmann, υποστηρίζει ότι ο όμιλος, βοηθούμενος και από την πώληση της American Water Works, θα μπορέσει να καταβάλλει υψηλότερα μερίσματα το 2008.

Παράλληλα επεσήμανε ότι «το κλίμα στις μετοχικές αγορές έχει βελτιωθεί και ως εκ τούτου θεωρούμε ότι η όλη διαδικασία θα έχει θετικό αποτέλεσμα».

Ανάδοχοι της πώλησης θα είναι οι Goldman Sachs, Citigroup και Merrill Lynch.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v