Commerzbank: Λιγότερα επισφαλή δάνεια για το 2003

Στα 1 δισ. ευρώ περικόπτει τις εκτιμήσεις της για τα επισφαλή δάνεια στο έτος 2003 η Commerzbank, σε σχέση με προηγούμενες εκτιμήσεις της για 1,25 δισ. ευρώ, καθώς υποχώρησε ο αριθμός των πελατών της που αδυνατούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους.

Commerzbank: Λιγότερα επισφαλή δάνεια για το 2003
Στα 1 δισ. ευρώ υπολογίζει σύμφωνα με νέα εκτίμησή της η Commerzbank τα επισφαλή δάνεια για το έτος 2003, έναντι των προηγούμενων εκτιμήσεων που έκαναν λόγο για 1,23 δισ. ευρώ.

”Μπορώ να φανταστώ ότι το ποσό που θα διαθέσουμε για την κάλυψη επισφαλών δανείων θα ανέλθει στο 1 δισ. ευρώ, μπορεί και λιγότερο”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της Commerzbank, Κλάους-Πίτερ Μιούλερ. Το Φεβρουάριο η γερμανική τράπεζα εκτιμούσε ότι το ποσό θα κυμαινόταν στα 1,25 δισ. ευρώ.

Οι γερμανικές τράπεζες έχουν καταστεί πιο επιφυλακτικές στον δανεισμό των εγχώριων εταιριών, καθώς οι χρεοκοπίες πολλών μεγάλων εταιριών, όπως της πρώην μεγαλύτερης κατασκευαστικής εταιρίας της Γερμανίας, Philipp Holzmann και της εταιρίας ΜΜΕ Kirch, έχουν αποβεί επιβλαβείς για τα κέρδη τους.

Ωστόσο, ανησυχίες υπάρχουν και για τις αγορές της Βρετανίας και της Γαλλίας, όπου η Commerzbank έχει σημαντική παρουσία.

Η Commerzbank είχε για πρώτη φορά στην ιστορία της ζημιές πέρσι, καθώς το ποσό που διέθεσε για την κάλυψη επισφαλών δανείων αυξήθηκε κατά 43%, φτάνοντας τα 1,3 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v