Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Manpower: Ζητούνται απεγνωσμένα ...εργατικά χέρια

Ενώ ο πλανήτη προωθεί την οικονομία της γνώσης, οι εργοδότες αναζητούν απεγνωσμένα υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους και άλλους τεχνίτες, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της Manpower.

Manpower: Ζητούνται απεγνωσμένα ...εργατικά χέρια
Ενώ ο πλανήτη προωθεί την οικονομία της γνώσης, οι εργοδότες αναζητούν απεγνωσμένα υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους και άλλους τεχνίτες, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της αμερικανικής επιχείρησης απασχόλησης Manpower.

Συνολικά, το ποσοστό των εργοδοτών που δεν βρίσκουν το προσωπικό που θέλουν, μειώθηκε στο 31% από 41% πέρσι, κατά κύριο λόγο εξαιτίας της επιβράδυνσης της αμερικανικής οικονομίας.

Στην έρευνα όμως μεταξύ 43.000 εργοδοτών σε 32 χώρες, καταδεικνύεται μια αυξανόμενη έλλειψη για «εργατικά χέρια» και γενικότερα εργαζόμενους σε εξειδικευμένες θέσεις χωρίς απαραίτητα μεγάλη μόρφωση.

«Μεγαλώσαμε μιλώντας για το περιβάλλον της γνώσης, με τους γονείς να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν για να προχωρήσουν στην ζωή,» δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της Manpower, Jeff Joerres, «αλλά εντέλει αυτό που συνέβη ήταν να δημιουργηθεί ένα μεγάλο κενό.»

Μολονότι για παράδειγμα η Ευρώπη φοβόταν ότι με την επέκταση προς ανατολάς της Ε.Ε., θα επερχόταν «πλημμύρα» από Πολωνούς υδραυλικούς και συναφή επαγγέλματα, σύμφωνα με την έρευνα στην δυτική Ευρώπη υπάρχει η μεγαλύτερη έλλειψη σε παραδοσιακούς τεχνίτες.

Για τους Αμερικανούς εργοδότες, το μεγαλύτερο βάρος είναι η έλλειψη μηχανικών, και στη συνέχεια μηχανολόγων και τεχνιτών.

Στην Ασία και τις χώρες του Ειρηνικού, το χρόνιο πρόβλημα είναι η εύρεση πωλητών, κάτι που κατά τον κ. Joerres οφείλεται στις όλο πιο περίπλοκες απαιτήσεις των πολυεθνικών που επεκτείνονται στην Ασία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v