SAP: Αναβάθμιση από HVB λόγω... Oracle!

Σε αύξηση της τιμής-στόχου και σε προς τα πάνω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τις πωλήσεις της SAP προχώρησε η HVB, καθώς θεωρεί ότι η μεγαλύτερη εταιρία πληροφορικής στην Ευρώπη θα επωφεληθεί από τις εξελίξεις στο ζήτημα της συγχώνευσης μεταξύ Oracle και PeopleSoft.

SAP: Αναβάθμιση  από HVB λόγω... Oracle!
H HVB μέσα σε διάστημα 10 ημερών αύξησε ξανά την τιμή-στόχο για τη μετοχή της SAP, αυτή τη φορά από τα 110 ευρώ στα 125 ευρώ, ύστερα από τις πρόσφατες εξελίξεις στον κλάδο της πληροφορικής.

Η προηγούμενη αύξηση ήταν στα 110 ευρώ από τα 100 ευρώ.

Εκτός της αύξησης της τιμής-στόχου για τη μετοχή της SAP, η HVB αναθεώρησε και τις εκτιμήσεις της για τις πωλήσεις και την κερδοφορία της εταιρίας.

Πιο συγκεκριμένα, η HVB προβλέπει πλέον ότι οι πωλήσεις της SAP θα ανέλθουν στα 7,4 δισ. ευρώ το 2003, έναντι της αρχικής εκτίμησης των 7,3 δισ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις στο 2004 θα φτάσουν στα 7,9 δισ. ευρώ (προηγούμενη εκτίμηση 7,7 δισ. ευρώ).

Οσον αφορά στις εκτιμήσεις της γερμανικής τράπεζας για τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) της SAP, η HVB εκτιμά ότι για το 2003 θα διαμορφωθούν στα 3,63 ευρώ ανά μετοχή από 3,51 ευρώ ανά μετοχή και για το 2004 στα 4,15 ευρώ ανά μετοχή από 3,96 ευρώ ανά μετοχή.

Επισημαίνεται ότι η HVB προέβη στις προαναφερθείσες θετικές αναθεωρήσεις για την κερδοφορία της SAP, για τη μετοχή της οποίας δίνει σύσταση buy, ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο των εταιριών επιχειρησιακού λογισμικού.

Συγκεκριμένα, αναλυτές εκτιμούν ότι η συγχώνευση μεταξύ PeopleSoft και J.D. Edwards και η μετέπειτα προσφορά επιθετικής εξαγοράς της PeopleSoft από την Oracle δημιουργεί κλίμα αβεβαιότητας στους πελάτες των εν λόγω εταιριών, γεγονός από το οποίο δύναται να επωφεληθεί η SAP ως market και industry leader, αποσπώντας περαιτέρω μερίδιο αγοράς από τους ανταγωνιστές της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v