RBS: Κίνηση ”ματ” στην βρετανική ασφαλιστική αγορά

H Royal Bank of Scotland προχώρησε σε μια σημαντικότατη, σύμφωνα με τους αναλυτές, κίνηση για ισχυροποίηση της θέσης της στην ασφαλιστική αγορά της Βρετανίας, καθώς εξαγόρασε την Churchill Insurance από την Credit Suisse, έναντι 1,1 δισ. στερλ. σε μετρητά.

RBS: Κίνηση ”ματ” στην βρετανική ασφαλιστική αγορά
H Royal Bank of Scotland προχώρησε σε μια γιγαντιαία, σύμφωνα με τους αναλυτές, κίνηση για ισχυροποίηση της θέσης της στην ασφαλιστική αγορά της Βρετανίας, καθώς εξαγόρασε την Churchill Insurance από την Credit Suisse, για 1,1 δισ. στερλίνες σε μετρητά.

Η κίνηση αυτή είναι η τελευταία σε μια σειρά ενεργειών της σκωτσέζικης τράπεζας, και την καθιστά την τρίτη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία στη Βρετανία. H Royal Bank of Scotland έχει εξαγοράσει ήδη την ασφαλιστική Direct Line, η οποία έχει 2 εκ. πελάτες και είναι η ευρύτερα αναγνωρίσιμη ασφαλιστική εταιρία στη Γηραιά Αλβιόνα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Royal Bank of Scotland Fred Goodwin δήλωσε, στα πλαίσια της εξαγγελίας της εξαγοράς, ότι ”η Churchill θα μπορέσει να συνεργαστεί αποτελεσματικά με τη Direct Line, καθώς η ισχυρή θέση της πρώτης στην ασφάλιση κατοικιών θα ισοσταθμίσει το μεγάλο μερίδιο της δεύτερης στον τομέα των ασφαλειών των αυτοκινήτων”.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι η κίνηση αυτή της Royal Bank of Scotland κρίνεται ως εξαιρετικά επιτυχημένη, και θα προκαλέσει ”αρκετούς πονοκεφάλους” στους εγχώριους ανταγωνιστές της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v