Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνάντηση G7 με τραπεζίτες για την κρίση

Οι υπουργοί Οικονομικών της G7 θα διεξάγουν συνομιλίες με περίπου 10 τραπεζίτες του ιδιωτικού τομέα, σε "άτυπο δείπνο" την Παρασκευή στην Ουάσιγκτον.

Συνάντηση G7 με τραπεζίτες για την κρίση
Οι υπουργοί Οικονομικών της Group of Seven θα διεξάγουν συνομιλίες με περίπου 10 τραπεζίτες του ιδιωτικού τομέα, σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί μέσα στον εβδομάδα, ώστε να αναζητηθούν λύσεις στην παγκόμσια πιστωτική κρίση, δήλωσε στέλεχος του ιαπωνικού υπουργείου Οικονομικών.

Οι κεντρικοί τραπεζίτες και οι υπουργοί Οικονομικών των μεγαλύτερων βιομηχανικών οικονομιών του πλανήτη, συναντώνται την Παρασκευή στις παρυφές της εαρινής συνόδου Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου – Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον.

Η ατζέντα των συνομιλιών θα επικεντρωθεί στην αναζήτηση μιας κοινής «απάντησης» στην κρίση που πλήττει τις αγορές και τις τράπεζες και υπονομεύει την παγκόσμια ανάπτυξη.

Ο Ιάπωνας αξιωματούχος, που δεν αποκαλύπτεται, δήλωσε ότι τα ονόματα των τραπεζιτών που θα συμμετάσχουν στο αποκαλούμενο «άτυπο» δείπνο στο περιθώριο της συνόδου της G7, θα δημοσιοποιηθούν ανήμερα της συνάντησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v