Παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη η Μάρθα Στιούαρτ

Για απάτη και παρεμπόδιση της δικαιοσύνης παραπέμφθηκε η Μάρθα Στιούαρτ, ιδρύτρια και πρόεδρος της Martha Stewart Omnimedia, ύστερα από την πώληση μετοχών της ImClone, αποφεύγοντας την κατηγορία για inside trading.

Παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη η Μάρθα Στιούαρτ
Με τις κατηγορίες της απάτης και της παρεμπόδισης της δικαιοσύνης παραπέμφθηκε τελικά η Μάρθα Στιούαρτ, Martha Stewart Omnimedia, σχετικά με την πώληση μετοχών της ImClone, αποφεύγοντας την κατηγορία για inside trading.

Ειδικότερα, η κ. Στιούαρτ, η οποία δημιούργησε έναν κολοσσό στον κλάδο των media και των ειδών κατοικίας, παραπέμφθηκε με τις κατηγορίες για ψευδής δηλώσεις και αυτή της χρηματιστηριακής απάτης.

Ύστερα από ένα χρόνο ερευνών των ομοσπονδιακών αρχών σχετικά με το εάν η πώληση μετοχών της ImClone από την κ. Στιούαρτ προερχόταν ύστερα από inside trading, οι κατήγοροι επέλεξαν να την παραπέμψουν με τις κατηγορίες που είναι ευκολότερο να αποδειχτούν, όπως σχολιάζουν νομικοί κύκλοι.

Σύμφωνα με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου St. John, Μάικλ Περίνο, για να παραπεμφθεί η κ. Στιούαρτ με την κατηγορία του inside trading, θα πρέπει να αποδειχθεί (χωρίς να αποδέχεται καμία αμφισβήτηση) ότι η ίδια είχε στην κατοχή της πληροφορίες στις οποίες δεν είχε πρόσβαση το κοινό, όταν προχώρησε στην πώληση των μετοχών της ImClone.

Η κυβέρνηση δεν είχε στην κατοχή της ισχυρά στοιχεία ώστε να στηρίξει μια τέτοια κατηγορία, σχολιάζει ο κ. Περίνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v