Προβλήματα σε ΗΠΑ και Ευρώπη για τη Deutsche Post

”Επίθεση” από δύο μέτωπα δέχεται η Deutsche Post, καθώς ανέκυψαν προβλήματα στην εξαγορά της αμερικανικής Airborne, τη στιγμή που εγχώριες ανταγωνιστικές εταιρίες προσπαθούν να ανακινήσουν έρευνες της ΕΕ σχετικά με το μονοπωλίο της στην γερμανική αγορά γραμματοσήμων.

Προβλήματα σε ΗΠΑ και Ευρώπη για τη Deutsche Post
Προβλήματα αντιμετωπίζει η γερμανική ταχυδρομική υπηρεσία Deutsche Post, καθώς αφ’ ενός η κυβέρνηση των ΗΠΑ διερευνά την εξαγορά της Airborne και αφ’ ετέρου Αμερικανοί και Γερμανοί ανταγωνιστές της προσπαθούν να ανακινήσουν έρευνες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχετικά με την εκμετάλλευση του μονοπωλίου της στην γερμανική αγορά γραμματοσήμων.

Συγκεκριμένα, η United Parcel, σε συνεργασία με Γερμανούς καταναλωτές και ταχυδρομικές υπηρεσίες της Γερμανίας, ισχυρίζεται ότι η Deutsche Post χρησιμοποιεί τα έσοδα από τις υψηλές τιμές των γραμματοσήμων για την χρηματοδότηση εξαγορών, ζητώντας την παρέμβαση της επιτροπής, προκειμένου να μειωθούν οι τιμές.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, απαγορεύεται η χρήση δημοσίου χρήματος από κρατικά ελεγχόμενες εταιρίες (η κυβέρνηση ελέγχει 70% της Deutsche Post) προκειμένου να χρηματοδοτήσουν την επέκτασή τους.

Όσον αφορά στην Airborne, την τρίτη μεγαλύτερη εταιρία μεταφορών των ΗΠΑ που έχει δικό της αεροπορικό στόλο, ερευνάται το ενδεχόμενο παραβίασης νόμου βάσει του οποίου περιορίζεται το ποσοστό ξένων εταιριών σε αμερικανικές αεροπορικές εταιρίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v