Μάρθα Στιούαρτ: Κατηγορείται για inside trading

Στο στόχαστρο του εισαγγελέα της Νέας Υόρκης και της SEC βρέθηκε η Μάρθα Στιούαρτ, η ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρίας ειδών κατοικίας που φέρει το όνομά της, όπως ανακοίνωσε η εταιρία Martha Stewart Living Omnimedia.

Μάρθα Στιούαρτ: Κατηγορείται για inside trading
Διώξεις ενάντια στην Μάρθα Στιούαρτ, την ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλο της εταιρίας ειδών κατοικίας που φέρει το όνομά της, αναμένεται να ασκηθούν ”στο άμεσο μέλλον” από το γραφείο του εισαγγελέα Νέας Υόρκης, ανακοίνωσε η εταιρία Martha Stewart Living Omnimedia.

Οι διώξεις, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, θα αφορούν δραστηριότητες που πηγάζουν από την πώληση μετοχών μονάδας βιοτεχνολογίας στην οποία διευθύνων σύμβουλος ήταν στενός φίλος της Μάρθα Στιούαρτ.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) αναμένεται επίσης να ασκήσει δίωξη ενάντια στην κ. Μάρθα Στιούαρτ για παραβίαση των κανόνων που διέπουν τις αγοραπωλησίες αξιογράφων, δήλωσε η εταιρία.

Η κ. Στιούαρτ έχει βρεθεί στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών για την πώληση, μετά από εσωτερική πληροφόρηση, μετοχών της ImClone Systems, αξίας 228.000 δολαρίων, μία ημέρα πριν οι αρχές απορρίψουν την αίτηση για την κυκλοφορία φαρμάκου της κατά του καρκίνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v