ΗΠΑ: Κατά 53% υποχώρησαν οι απολύσεις το Μάιο

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυόμισι ετών υποχώρησε ο αριθμός των απολύσεων που ανακοινώθηκαν από τις αμερικανικές εταιρίες το Μάιο, δίνοντας μια σοβαρή ένδειξη σχετικά με τη βελτίωση των συνθηκών στην αγορά εργασίας.

ΗΠΑ: Κατά 53% υποχώρησαν οι απολύσεις το Μάιο
Κατά 53% υποχώρησαν οι απολύσεις που ανακοινώθηκαν από τις αμερικανικές εταιρίες στη διάρκεια του προηγουμένου μήνα, αποτελώντας μια σοβαρή ένδειξη βελτίωσης των συνθηκών στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, οι απολύσεις σημείωσαν πτώση 53% στις 68.623 το Μάιο από τις 146.399 τον Απρίλιο, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρίας ερευνών στην εργασιακή αγορά, Challenger, Gray & Christmas.

Εξάλλου, οι απολύσεις που ανακοινώθηκαν από την έναρξη του έτους, ανέρχονται στις 570.817, περί το 11% χαμηλότερες από ό,τι στην αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους.

Σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο της Challenger, Gray & Christmas, Τζον Τσάλεντζερ, η μείωση αυτή προϊδεάζει για τη λήξη του μαζικού κύματος απολύσεων που έπληξε τους Αμερικανούς εργαζόμενους στο 2001.

Χαρακτηριστικό είναι πως η υποχώρηση αυτή ήταν η υψηλότερη από το Νοέμβριο του 2000, όταν ανακοινώθηκαν 44.152 απολύσεις, ενώ σε σχέση με το Μάιο του 2002, το ποσοστό είναι μειωμένο κατά 19%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v