CSFB: Παραμένουν ”φτηνές” οι ευρωπαϊκές μετοχές

Την προτίμησή του σε ευρωπαϊκές μετοχές έναντι των κρατικών ομολόγων επαναδιατυπώνει ο οίκος CSFB, καθώς εκτιμά ότι, παρά τη σημαντική πρόσφατη άνοδο, οι τίτλοι της Γηραιάς Ηπείρου ”δεν είναι ακόμη ακριβοί”.

CSFB: Παραμένουν ”φτηνές” οι ευρωπαϊκές μετοχές
Την προτίμησή της στις μετοχές έναντι των κρατικών ομολόγων επαναδιατυπώνει η ελβετική τράπεζα Credit Suisse First Boston με νέα σημερινή έκθεσή της (3/6).

Αναλυτικότερα, στις συστάσεις του προς τους Ευρωπαίους επενδυτές, ο οίκος προτρέπει να δείξουν προτίμηση σε μετοχές εταιριών του ιδιωτικού τομέα και όχι στα κρατικά ομόλογα, ενώ προχωρά σε συγκεκριμένες προτάσεις διάρθρωσης χαρτοφυλακίου.

Ειδικότερα, η CFSB προτείνει στους πελάτες της να προβούν σε αγορές μετοχών του κλάδου τηλεπικοινωνιών και ΜΜΕ, καθώς και να κάνουν επιλεκτικές τοποθετήσεις σε τράπεζες.

Σύμφωνα με την CFSB, ”αν και οι μετοχές στην Ευρώπη σήμερα βρίσκονται 23% υψηλότερα από το κατώτατο σημείο των αγορών στις 12 Μαρτίου, όπως προκύπτει από την αποτίμησή τους σε απόλυτες τιμές, εξακολουθούν να μην είναι ακριβές, ενώ έναντι των ομολόγων παρουσιάζουν ελκυστικότητα”.

Η εκτίμηση της CSFB για τα P/E των εταιριών της ηπειρωτικής Ευρώπης, όπως προκύπτουν και από τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις της IBES, κάνει λόγο για P/E στο 13, ενώ ο πολλαπλασιαστής των βρετανικών εταιριών υπολογίζεται στο 13,5.

Σημειώνεται ότι, σε συνδυασμό με τη νέα έκθεση του ελβετικού οίκου, ο επικεφαλής της Credit Suisse First Boston στην Ευρώπη, Robin Van Berkel, ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες τη δημιουργία 2 νέων επενδυτικών εργαλείων της CFSB:

α) Του Credit Suisse Equity Fund (Lux) Dividend Europe, το οποίο θα επενδύει σε εταιρίες που προσφέρουν υψηλή μερισματική απόδοση, περίπου 5%, ενώ, όσον αφορά στη σύγκριση μετοχών με ομόλογα, αξίζει να σημειωθεί ότι οι κρατικοί οργανισμοί στην Ευρώπη δίνουν μέρισμα κατά μέσο όρο 3,6% στους κατόχους των ομολόγων τους.

β) Του Credit Suisse Equity Fund (Lux) Style Invest Europe, το οποίο θα επενδύει σε μετοχές με κεφαλαιοποίηση άνω των 500 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v