WSJ: Ο NASD διενεργεί έρευνες κατά της Prudential

Στο στόχαστρο της συνδέσμου χρηματιστών των ΗΠΑ (NASD) βρέθηκαν στελέχη της Prudential Securities, με την κατηγορία ότι πλαστογράφησαν έγγραφα προκειμένου να εμφανίσουν αυξημένα έσοδα για την εταιρία, αναφέρει σε δημοσίευμά της η ”Wall Street Journal”.

WSJ: Ο NASD διενεργεί έρευνες κατά της Prudential
Έρευνα εις βάρος στελεχών της Prudential Securities διεξάγει ο σύνδεσμος χρηματιστών των ΗΠΑ (National Association of Securities Dealers), προκειμένου να εξακριβώσει εάν προχώρησαν στην πλαστογράφηση εγγράφων, ώστε να εμφανίσουν αυξημένα έσοδα για την εταιρία, αναφέρει σε δημοσίευμά της η ”Wall Street Journal”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η χρηματιστηριακή εταιρία, θυγατρική της Prudential Financial, πραγματοποίησε εσωτερικές έρευνες που έδειξαν ότι ορισμένα στελέχη και χρηματιστές ζήτησαν τις εν λευκώ υπογραφές των πελατών τους ή τις πλαστογράφησαν οι ίδιοι, προκειμένου να αντικαταστήσουν ένα προϊόν σταθερού εισοδήματος με ένα άλλο.

Οι εν λόγω πρακτικές, εκτός των άλλων, παραβιάζουν σχετικό κανονισμό που επιβάλλει την πλήρη ενημέρωση των πελατών για τη μεταβολή των επενδύσεων που πραγματοποιούν, κυρίως σε Αμοιβαία Κεφάλαια.

Η ”Wall Street Journal” ανέφερε επίσης ότι η Prudential απέλυσε 15 άτομα μετά την περσινή έρευνα και ότι οι 11 εξ αυτών δήλωσαν ότι δεν πλαστογράφησαν τα έγγραφα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v