Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επέστρεψε σε κερδοφορία η TUI το 2007

Η TUI AG επέστρεψε σε κερδοφορία το 2007, καθώς αυξήθηκαν τα ταξίδια των Ευρωπαίων στο εξωτερικό αλλά και οι ναύλοι μεταφοράς εμπορευμάτων.

Επέστρεψε σε κερδοφορία η TUI το 2007
Η TUI AG, ο γερμανικός τουριστικός όμιλος που χθες αποκάλυψε σχέδια αποεπένδυσης της ναυτιλιακής Hapag-Lloyd, επέστρεψε σε κερδοφορία το 2007, καθώς αυξήθηκαν τα ταξίδια των Ευρωπαίων στο εξωτερικό αλλά και οι ναύλοι μεταφοράς εμπορευμάτων.

Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 175,1 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 890 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο προηγούμενο διάστημα. Τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα από τα 158 εκατ. ευρώ που περίμεναν οι αναλυτές, βάσει έρευνας του Bloomberg.

Η TUI, η οποία προσβλέπει σε αύξηση πωλήσεων 19% στη φετινή χρονιά, σκοπεύει να ξεχωρίσει την Hapag-Lloyd, κατόπιν των δηλώσεων επενδυτών της, όπως ο Νορβηγός δισεκατομμυριούχος John Fredriksen και αμερικανός ακτιβιστής μέτοχος Guy Wyser-Pratte, ότι θέλουν τον διαμελισμό.

Οι ναυτιλιακοί ναύλοι έκαναν «ράλι» στο β’ εξάμηνο της περσινής χρονιάς, ενώ ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκαν το εξωτερικό αυξήθηκε 6,2% στο επίπεδο ρεκόρ των 898 εκατομμυρίων ταξιδιωτών στο 2007, με βάση τα στοιχεία του Παγκόσμιου Τουριστικοόυ Οργανισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v