Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί 7,5% η αγορά της Κωνσταντινούπολης

Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2006 υποχωρούν τουρκικό χρηματιστήριο, λίρα αλλά και ομόλογα, μετά την πρόταση εισαγγελικών αρχών το κυβερνών κόμμα να κριθεί παράνομο και η κυβέρνηση της χώρας να «καταργηθεί».

Υποχωρεί 7,5% η αγορά της Κωνσταντινούπολης
Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2006 υποχωρούν τουρκικό χρηματιστήριο, λίρα αλλά και ομόλογα, μετά την πρόταση εισαγγελικών αρχών το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης να κριθεί παράνομο και η κυβέρνηση της χώρας να «καταργηθεί».

Ο δείκτης ISE-100 υποχώρησε έως και 7,5%, με την τουρκική λίρα να διαμορφώνεται σε χαμηλό δύο ετών σε σχέση με το ευρώ, με πτώση 4,8% στα 2,01 ευρώ ανά λίρα.

Εισαγγελικές αρχές κατέθεσαν την Παρασκευή προσφυγή ενάντια στο κόμμα του Recep Tayyip Erdogan, υποστηρίζοντας ότι οι «ισλαμικές ρίζες του κυβερνώντος κόμματος αποτελούν απειλή για το κοσμικό κράτος της Τουρκίας».

Σημειώνεται ότι το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας έχει 10 ημέρες στη διάθεσή του προκειμένου να αποφασίσει εάν θα εκδικάσει την προσφυγή, ενώ στο κυβερνών κόμμα θα δοθεί περίοδος ενός μηνός προκειμένου να προετοιμάσει την υπεράσπισή του.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v