Telefonica:Προσφορά για τον έλεγχο της Terra Lycos

Τον πλήρη έλεγχο (100%) της ιντερνετικής εταιρίας Terra Lycos επιδιώκει να αποκτήσει η ισπανική τηλεπικοινωνιακή εταιρία Telefonica, προσφέροντας 1,73 δισ. ευρώ σε μετρητά για την εξαγορά του 61,4% της ζημιογόνου ιντερνετικής εταιρίας.

Telefonica:Προσφορά για τον έλεγχο της Terra Lycos
Προσφορά ύψους 1,73 δισ. ευρώ σε μετρητά κατέθεσε η Telefonica, η μεγαλύτερη τηλεπικοινωνιακή εταιρία της Ισπανίας, για την εξαγορά του υπόλοιπου 61,4% ποσοστού της προβληματικής ιντερνετικής εταιρίας, Terra Lycos.

Η Telefonica προσφέρει 5,25 ευρώ για κάθε μετοχή της Terra που δεν κατέχει, τιμή κατά 5,5% υψηλότερη από το κλείσιμο της Τρίτης. Η διαπραγμάτευση της μετοχής της Terra έχει προσωρινά ανασταλεί.

Την συμφωνία θα πρέπει να εγκρίνουν επενδυτές που ελέγχουν το 75% των μετοχών της Terra Lycos.

Οι επενδυτές θεωρούσαν πολύ πιθανή την ανάληψη του πλήρους ελέγχου της Terra απο την ισπανική επιχείρηση, επειδή οι δύο εταιρίες ανταγωνίζονται στην ισπανική ιντερνετική αγορά.

Επιπλέον, τα έσοδα της Terra μειώνονται, λόγω της υποχώρησης των διαφημιστικών δαπανών από τις εταιρίες και εξαιτίας της υποχώρησης των νομισμάτων των χωρών της Λατινικής Αμερικής. Η Terra Lycos έχει δηλώσει ότι θα είναι ζημιογόνος έως το 2005.

Η πρώην κρατική εταιρία δήλωσε ότι, εξαγοράζοντας την Terra θα αυξήσει τα προ φόρων κέρδη κατά 263 εκατ. ευρώ έως το 2006.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v