Peugeot: Δύσκολη η επίτευξη των στόχων για το 2003

H Peugeot- Citroen PSA, η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης ανακοίνωσε ότι, εξαιτίας της υποχώρησης της ζήτησης και της ανατίμησης του ευρώ, η επίτευξη των στόχων της για το τρέχον έτος θα είναι ”πολύ δύσκολη”.

Peugeot: Δύσκολη η επίτευξη των στόχων για το 2003
Η Peugeot- Citroen PSA, η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης, ανακοίνωσε ότι η επίτευξη των στόχων της για το 2003 θα είναι ”πολύ δύσκολη” εξαιτίας της υποχώρησης της ζήτησης στην ευρωπαϊκή αγορά και της ανατίμησης του ευρώ.

Αναλυτικότερα, στα πλαίσια της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Jean-Martin Folz, δήλωσε ότι ”η οικονομική ύφεση και οι εξελίξεις στη διεθνή αγορά συναλλάγματος θέτουν μεγάλες προκλήσεις για την εταιρίας μας”, ενώ προσέθεσε ότι ”η επίτευξη των στόχων μας θα είναι πολύ δύσκολη γι’ αυτό το έτος”.

Η Peugeot δεν πρόκειται να αναθεωρήσει επίσημα τους στόχους της για το 2003 πριν τις 14 Ιουνίου, οπότε και θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά της για το α’ εξάμηνο.

Εξάλλου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι πωλήσεις των αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 3,4% τον Απρίλιο στην Ευρώπη και κατά 9% στη Γαλλία.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η εταιρία ενδέχεται να απωλέσει μέρος του μεριδίου της στην αγορά αυτό το χρόνο, καθώς οι ανταγωνίστριες Volkswagen AG και Renault SA πρόκειται να λανσάρουν καινούρια μοντέλα μέσα στους επόμενους μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι το Φεβρουάριο, η εταιρία ανακοίνωσε ότι περιμένει τα κέρδη προ φόρων για το 2003 να διαμορφωθούν στα 3,1 δισ. ευρώ, από τα 2,91 δισ. ευρώ το προηγούμενο έτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v