Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ:Εν αναμονή μείωσης επιτοκίων έως και 1 μονάδα

Μείωση του βασικού επιτοκίου ακόμη και μία μονάδα αναμένει η αγορά στην αυριανή  συνεδρίαση της Fed, δεδομένου ότι η κρίση στο χρηματοοικονομικό σύστημα αλλά και στην «πραγματική» οικονομία καθίσταται όλο και πιο οξεία.

ΗΠΑ:Εν αναμονή μείωσης επιτοκίων έως και 1 μονάδα
Μείωση του βασικού αμερικανικού επιτοκίου ακόμη και μία μονάδα αναμένει η αγορά στην αυριανή (18/3) συνεδρίαση της Fed, δεδομένου ότι η κρίση στο χρηματοοικονομικό σύστημα αλλά και στην «πραγματική» οικονομία καθίσταται όλο και πιο οξεία.

Αναλυτές της Citigroup, σε δηλώσεις τους στο MarketWatch, τονίζουν ότι «κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο μείωσης έως και μία μονάδα, στο 2%, ενώ θα πρέπει να αναμένουμε και νέες επιθετικές κινήσεις».

«Επιθετικές κινήσεις είναι αναγκαίες για να επανέλθει η ισορροπία στις αγορές», υπογραμμίζει ο κ. Robert DiClemente της Citigroup, η ομάδα οικονομολόγων του οποίου υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωπες με τη χειρότερη ύφεση των τελευταίων 25 ετών.

Η μείωση επιτοκίων κατά 1% θα αποτελέσει, πέραν πάσης αμφιβολίας, «παραδοχή» εκ μέρους της Fed ότι η ύφεση δεν βρίσκεται απλώς προ των πυλών των ΗΠΑ, αλλά μάλλον «τις έχει περάσει» και έχει «εγκατασταθεί» στην ισχυρότερη οικονομία της υφηλίου.

Οι περισσότερο «συντηρητικοί» αναλυτές υποστηρίζουν ότι η Fed θα προχωρήσει σε μείωση του βασικού επιτοκίου από 50 έως και 75 μονάδες βάσης, δηλαδή διαμόρφωσή τους από 2,50% έως 2,25%.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v