Total: Εξαγορά μεριδίου της Samsung Chemicals

Το ποσό των 775 εκατ. δολαρίων συμφώνησε να καταβάλλει η Total SA, η τρίτη μεγαλύτερη πετρελαϊκή της Ευρώπης, προκειμένου για την εξαγορά του ήμισυ της νοτιοκορεάτικης Samsung General Chemicals, έτσι ώστε να διευρύνει το μερίδιό της στην ασιατική αγορά.

Total: Εξαγορά μεριδίου της Samsung Chemicals
Στην εξαγορά της Samsung General Chemicals κατά το ήμισυ προχώρησε η Total SA, τρίτη μεγαλύτερη πετρελαϊκή της Ευρώπης, καταβάλλοντας το ποσό των 775 εκατ. δολαρίων.

Η μονάδα χημικών δραστηριοτήτων της Total, Atofina, υπέγραψε συμφωνία με την Samsung General στο Παρίσι, όπως ανακοίνωσε η κορεάτικη εταιρία.

Η κοινοπραξία, που θα ονομάζεται Samsung-Atofina, θα έχει αξία ύψους 1,55 δισ. ευρώ. Η Total στοχεύει στην αγορά της Κορέας αναφορικά με την διεύρυνση των πετροχημικών της δραστηριοτήτων στην Ασία, καθώς έχει ήδη αντιμετωπίσει τις ανταγωνιστικές BASF και Royal Dutch/Shell Group, οι οποίες διαθέτουν δισ. δολαρίων στην περιοχή.

Χαρακτηριστικό είναι πως η Samsung General Chemicals βρίσκεται 400 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Κορέας με την Κίνα, ενώ έχει τη δυνατότητα παραγωγής 650.000 τόνων χημικού αιθυλενίου ετησίως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v