Deutsche Telekom: Πρόστιμο 12,6 εκατ. ευρώ από ΕΕ

Πρόστιμο 12,6 εκατ. ευρώ επεβλήθη από την ευρωπαϊκή επιτροπή στην Deutsche Telekom για παραβίαση των αρχών ανταγωνισμού, ενώ προειδοποίησε την γερμανική τηλεπικοινωνιακή εταιρία ότι θα πρέπει να μειώσει άμεσα τις χρεώσεις προς τους ανταγωνιστές της.

Deutsche Telekom: Πρόστιμο 12,6 εκατ. ευρώ από ΕΕ
Πρόστιμο ύψους 12,6 εκατ. ευρώ επιβλήθηκε στην Deutsche Telekom για παραβίαση των αρχών ανταγωνισμού από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς έκρινε ότι ο γερμανικός τηλεπικοινωνιακός κολοσσός χρέωνε υπερβολικά ποσά τις νέες εταιρίες που χρησιμοποιούσαν τα δίκτυά της.

”Αυτό είναι πραγματικά επιβλαβές για τους καταναλωτές, επειδή ο ανταγωνισμός μεταξύ των τηλεπικοινωνιακών εταιριών αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να οδηγηθούν χαμηλότερα οι τιμές”, δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος Μάριο Μόντι.

Σύμφωνα με την επιτροπή, η Deutsche Telekom χρέωνε τους ανταγωνιστές της με υψηλότερα ποσά από αυτά που χρέωνε τους δικούς της συνδρομητές, καθιστώντας δύσκολη την εισαγωγή νέων εταιριών στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο.

Η επιτροπή επισήμανε ότι ο τηλεπικοινωνιακός όμιλος δεν έχει ακόμα σταματήσει να εφαρμόζει τις εν λόγω πρακτικές της, παρά το γεγονός ότι από την 1η Μαΐου εισήγαγε νέες τιμές.

Επιπλέον, δήλωσε ότι η Deutsche Telekom θα πρέπει να μειώσει άμεσα τις χρεώσεις της και ότι η επιτροπή θα εξετάσει σε δύο μήνες εάν η εταιρία έχει συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της.

Η Deutsche Telekom, που έχει μερίδιο 95% στην αγορά της Γερμανίας, παραμένει ο κύριος προμηθευτής αστικών και υπεραστικών τηλεπικοινωνιακών δικτύων στη χώρα. Η γερμανική εταιρία, δήλωσε ότι ενδέχεται να προσφύγει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο κατά της απόφασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v