Ο Μπρόνφμαν εποφθαλμιά μονάδα της Vivendi

Προσφορά για την επαναγορά της μονάδας ψυχαγωγίας της Vivendi Universal στις ΗΠΑ, σχεδιάζει να καταθέσει επενδυτικός όμιλος του οποίου ηγείται ο Έντγκαρ Μπρόνφμαν Jr, αντιπρόεδρος της Vivendi, ο οποίος είχε πουλήσει την Seagram στην εταιρία προ τριετίας έναντι 30 δισ. δολαρίων.

Ο Μπρόνφμαν εποφθαλμιά μονάδα της Vivendi
Την μονάδα ψυχαγωγίας της Vivendi Universal στις ΗΠΑ, επιδιώκει να επαναγοράσει επενδυτικός όμιλος του οποίου ηγείται ο Έντγκαρ Μπρόνφμαν Jr, αντιπρόεδρος της Vivendi, την οποία είχε πουλήσει στην γαλλο-αμερικανικό όμιλο ΜΜΕ προ τριετίας.

Ο Μπρόνφμαν και η οικογένειά του έλαβαν 7,5% μερίδιο στην Vivendi τον Δεκέμβριο του 2000, όταν πούλησαν την Seagram έναντι ποσού ύψους 30 δισ. δολαρίων. Στα περιουσιακά στοιχεία της Seagram περιλαμβάνονταν τα στούντιο της Universal, δισκογραφική εταιρία και μονάδα ποτών.

Ο νυν διευθύνων σύμβουλος της Vivendi, Ζαν-Ρενέ Φορτού έχει δηλώσει ότι επιδιώκει την πώληση περιουσιακών στοιχείων ύψους 16 δισ. ευρώ έως τα τέλη του 2004 προκειμένου να περικόψει τα χρέη της εταιρίας, συμπεριλαμβανομένης της μονάδας ψυχαγωγίας στις ΗΠΑ.

Ο όμιλος ενδέχεται να περιλαμβάνει την Cablevision Systems, που ενδέχεται να λάβει ποσοστό 25-33% από την μονάδα, ενώ θεωρείται πιθανή η συμμετοχή επενδυτικών εταιριών όπως η Quadrangle, η Providence Equity, η Kohlberg Kravis Roberts και η Blackstone Group. Η προσφορά δεν έχει καταστεί ακόμα επίσημη, ενώ δεν έχει προσδιοριστεί και η τιμή.

Άλλοι ενδιαφερόμενοι είναι η Viacom, η Liberty Media και το τηλεοπτικό δίκτυο NBC. Επιπλέον, ο δισεκατομμυριούχος Μάρβιν Ντέιβις είναι πιθανό να καταθέσει προσφορά ύψους 20 δισ. δολαρίων για την αγορά περιουσιακών στοιχείων όπως τα στούντιο της Universal.

Η συμμετοχή του Μπρόνφμαν και του πατέρα του ως μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Vivendi αναστάλθηκε προσωρινά, καθώς η εταιρία προσπαθεί να πουλήσει τα περιουσιακά της στοιχεία στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v