JCF: Εμπιστοσύνη σε ανοδική τάση- νέα τεχνολογία

Τον επενδυτικό σκεπτικισμό αναφορικά με τη δυνατότητα των αγορών να συνεχίσουν την πρόσφατη ανοδική τους κίνηση επισημαίνει σε έκθεσή του ο JCF, ενώ επισημαίνει τις προοπτικές υψηλών αποδόσεων που εμφανίζουν ξανά χρηματιστηριακοί κλάδοι, όπως αυτός της τεχνολογίας και της πληροφορικής.

JCF: Εμπιστοσύνη σε ανοδική τάση- νέα τεχνολογία
Τον σκεπτικισμό των επενδυτών σχετικά με τις προοπτικές διάρκειας της ανοδικής κίνησης των αγορών επισημαίνει σε έκθεσή του (16/5) ο όμιλος δημιουργίας μοντέλων ανάλυσης, JCF τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η αποστροφή του επενδυτικού κοινού για ριψοκίνδυνες επενδύσεις παραμένει μεγάλη.

Η ανατίμηση του ευρώ, αναφέρεται στην έκθεση, αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα στα πρόσφατα κέρδη των χρηματιστηρίων. Ωστόσο, με δεδομένα ότι το μεγαλύτερο μέρος της ”διόρθωσης” του δολαρίου τελείωσε και ότι το πιθανότερο είναι να υπάρξει αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ, προβλέπεται μείωση της ζήτησης για το ενιαίο νόμισμα και αύξηση του ενδιαφέροντος για το αμερικανικό.

Η JCF, στην έκθεση, προχωρά και σε επανεξέταση της συσχέτισης μετοχών ”value” (αξίας) και ”growth” (αναπτυξιακές). ”Από το καλοκαίρι του 2000”, αναφέρεται, ”εκτιμούσαμε ως overweight τις μετοχές value έναντι των growth”.

Στην παρούσα συγκυρία, η JCF ”αλλάζει ρότα” και εκφράζει τη θετική της στάση για τις αναπτυξιακού τύπου μετοχές, όπως οι τίτλοι τεχνολογίας και πληροφορικής, λόγω και της σημαντική αύξησης της τιμής των value τίτλων.

”Εξακολουθούμε να πιστεύουμε στην παρούσα ανάκαμψη των ευρωαγορών και πιστεύουμε ότι οι αναπτυξιακοί τίτλοι θα είναι από τους βασικούς ωφελημένους”, καταλήγει η έκθεση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v