Επέστρεψε στην κερδοφορία η British Airways

Την επιστροφή στην κερδοφορία σήμανε για την British Airways το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου. Ωστόσο, η εταιρία προειδοποίησε ότι τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της θα είναι χαμηλότερα σε σχέση με τα περσινά, εξαιτίας των δυσκολιών του κλάδου.

Επέστρεψε στην κερδοφορία η British Airways
Η μείωση των δαπανών και οι περικοπές των θέσεων εργασίας βοήθησαν την British Airways να επιστρέψει στην κερδοφορία κατά το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου, παρά το γεγονός ότι κατά το τέταρτο τρίμηνο οι ζημίες της σημείωσαν σημαντική αύξηση.

Η βρετανική εταιρία προειδοποίησε ωστόσο ότι τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της θα είναι χαμηλότερα σε σχέση με τα περσινά, εξαιτίας της δύσκολης περιόδου που διανύει ο αεροπορικός τομέας, μετά και το νέο κύμα επιθέσεων αυτοκτονίας στον Περσικό Κόλπο, το Μαρόκο και τη Μέση Ανατολή.

Τα κέρδη της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρίας της Ευρώπης ανήλθαν στα 72 εκατ. στερλίνες ή 6,7 πένες ανά μετοχή, αντί ζημιών ύψους 142 εκατ. στερλινών ή 13,2 πενών που είχε κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος. Οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 7,8%, στα 7,69 δισ. στερλίνες.

Σε τριμηνιαία βάση οι ζημίες τριπλασιάσθηκαν εξαιτίας της οικονομικής επιβράδυνσης, του πολέμου στο Ιράκ και του ιού της άτυπης πνευμονίας, στα 133 εκατ. στερλίνες ή 12,4 πένες ανά μετοχή, από ζημίες 43 εκατ. στερλινών ή 4 πενών που είχε κατά το αντίστοιχο περσινό τέταρτο τρίμηνο. Οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 14%, στο 1,68 δισ. στερλίνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v