Fiat: Αύξηση ζημιών για το α’ οικονομικό τρίμηνο

Μεγαλύτερες από τις αναμενόμενες ζημιές ανακοίνωσε η Fiat κατά το πρώτο οικονομικό τρίμηνο του 2003, καθώς μειώθηκε η ζήτηση για τα οχήματά της, εν μέρει λόγω της ισχυροποίησης του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Fiat: Αύξηση ζημιών για το α’ οικονομικό τρίμηνο
Ζημιές ανακοίνωσε για έκτο συνεχόμενο τρίμηνο η Fiat, καθώς μειώθηκε η ζήτηση για τα οχήματά της, εν μέρει λόγω της ισχυροποίησης του ευρώ έναντι του δολαρίου. Ο πρόεδρος της Fiat, Ουμπέρτο Ανιέλι, δήλωσε ότι δεν αναμένει σύντομα ανάκαμψη της εταιρίας.

Οι ζημιές για το οικονομικό τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου έφτασαν τα 681 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών ύψους 529 εκατ. ευρώ που είχε κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για ζημιές ύψους 374 εκατ. ευρώ.

Οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 13%, φτάνοντας τα 12,3 δισ. ευρώ. Η άνοδος του ευρώ έναντι του δολαρίου, κόστισε στην εταιρία περί τα 500 εκατ. ευρώ σε πωλήσεις κατά το πρώτο τρίμηνο.

Η Fiat έχει προχωρήσει στην μείωση των θέσεων εργασίας και στην πώληση περιουσιακών στοιχείων προκειμένου να σώσει την αυτοκινητοβιομηχανία της, Fiat Auto, που το μερίδιό της στην ιταλική αγορά υποχώρησε στα επίπεδα-ρεκόρ του 27,6% τον Φεβρουάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v