Περιόρισε τις ζημίες στο πρώτο τρίμηνο η HVB

Bελτίωση των αποτελεσμάτων της παρουσιάζει κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, η HVB, η οποία κατάφερε να καταγράψει λειτουργικό κέρδος 111 εκατ. ευρώ έναντι λειτουργικών ζημιών 92 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Περιόρισε τις ζημίες στο πρώτο τρίμηνο η HVB
Μετά την Commerzbank ήρθε και η σειρά της HVB να ανακοινώσει βελτιωμένα αποτελέσματα α΄ τριμήνου του 2003.

Πιο συγκεκριμένα, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας κατάφερε μέσω της περικοπής λειτουργικών δαπανών και της μείωσης των προβλέψεων για μη εξυπηρετούμενα δάνεια να καταγράψει λειτουργικό κέρδος 111 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο 2003, έναντι λειτουργικών ζημιών 92 εκατ. ευρώ έναν χρόνο νωρίτερα.

Το θετικό πρόσημο διατηρήθηκε και στο επίπεδο των κερδών προ φόρων, καθώς αυτά ανήλθαν στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου 2003 στα 24 εκατ. ευρώ, υπερδιπλασιασμένα σε σχέση με τα 11 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο 2002.

Ωστόσο, η ύπαρξη περισσότερων φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας επιβάρυνε το τελικό αποτέλεσμα, καθώς οι ζημίες στο πρώτο τρίμηνο 2003 διαμορφώθηκαν τελικά στα 77 εκατ. ευρώ, έναντι καθαρών κερδών 9 εκατ. ευρώ του πρώτου τριμήνου του 2002.

Το παραπάνω γεγονός δεν υποβιβάζει τον βαθμό ανάκαμψης της τράπεζας, επισημαίνουν αναλυτές, εάν αναλογισθεί κανείς ότι οι ζημίες της μόλις ένα τρίμηνο νωρίτερα (τέταρτο τρίμηνο του 2002) είχαν ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ.

Η HVB στην έκθεση με τα τριμηνιαία αποτελέσματά της (13/5) ανέφερε ότι η εκτίμησή της για τα έσοδα του 2003 κυμαίνεται μεταξύ 9,5-9,9 δισ. ευρώ, ενώ εάν συνεχιστεί η μείωση των λειτουργικών δαπανών και των προβλέψεων για μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τότε και ο στόχος καταγραφής κερδών προ φόρων για το 2003 στην περιοχή μεταξύ 300-600 εκατ. ευρώ είναι εφικτός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v