Linde: ”Δύσκολη η τρέχουσα χρήση”

Δύσκολη αναμένεται να είναι η τρέχουσα χρονιά για τη Linde, καθώς, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί περαιτέρω λόγω των επιπτώσεων από την εξάπλωση του ιού SARS.

Linde: ”Δύσκολη η τρέχουσα χρήση”
O διευθύνων σύμβουλος της Linde, Wolfgang Reitzle, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ”Frankfurter Allgemeine” έκανε σχόλιο που ερμηνεύτηκε ως προειδοποίηση κερδοφορίας (profit warning), αναφέροντας ότι θα είναι δύσκολο για την εταιρία να αυξήσει τα κέρδη της εντός του 2003 μετά την καταγραφή αδύναμων αποτελεσμάτων στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2003.

H γερμανική εταιρία χημικών και μηχανολογικού εξοπλισμού ανακοινώνει τα αποτελέσματά της για το πρώτο τρίμηνο του 2003 στις 15 Μαΐου, τα οποία αναμένεται να είναι χαμηλότερα των προσδοκιών της εταιρίας και των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Όπως ανέφερε ο κ. Reitzle, τα αποτελέσματα της μονάδας Μεταφοράς Υλικών (Materials Handling) έχουν επιδεινωθεί περαιτέρω λόγω της αδυναμίας της εγχώριας αγοράς, αλλά και των αρνητικών συνεπειών από την επιδημική εξάπλωση του θανατηφόρου ιού SARS στην Ασία.

Η μονάδα Καταψύξεως έχει σταθεροποιημένες επιδόσεις, ενώ η θετική λειτουργική επίδοση της μονάδας Βιομηχανικών Αερίων έχει επηρεαστεί αρνητικά από την εξασθένηση του αμερικανικού δολαρίου.

Μέσα από τη συνέντευξή του, ο διευθύνων σύμβουλος της Linde, σκιαγραφώντας τα τρέχοντα οικονομικά δεδομένα για την εταιρία, σηματοδότησε και την εφαρμογή ριζικών αναδιαρθρωτικών μέτρων στα χρόνια που έπονται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v