KPN: Σημαντική αύξηση κερδών για το α΄ τρίμηνο

Υψηλότερα των αναμενόμενων ήταν τα κέρδη της Royal KPN κατά το πρώτο τρίμηνο του 2003, καθώς η ολλανδική τηλεπικοινωνιακή εταιρία προχώρησε σε περικοπές των δαπανών της και στην πώληση θυγατρικής μονάδας της.

KPN: Σημαντική αύξηση κερδών για το α΄ τρίμηνο
Τα μεγαλύτερα κέρδη της σε τριμηνιαία βάση ανακοίνωσε η Royal KPN, από το 2001, οπότε ανέλαβε τη διοίκησή της ο Αντ Σιπμπάουβερ, καθώς η ολλανδική τηλεπικοινωνιακή εταιρία προχώρησε σε περικοπές των δαπανών της και στην πώληση θυγατρικής μονάδας της.

Τα κέρδη της εταιρίας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2003 ανήλθαν στα 770 εκατ. ευρώ ή 31 σεντς ανά μετοχή, από ζημιές 348 εκατ. ευρώ ή 15 σεντς ανά μετοχή που είχε κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Οι αναλυτές ανάμεναν κέρδη της τάξεως των 553 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον Σιπμπάουβερ, οι πωλήσεις της KPN υπολογίζεται ότι θα σημειώσουν 10% αύξηση κατά το 2003, ενώ οι αρχικοί υπολογισμοί έκαναν λόγο για άνοδο 5%-10%.

Οι ευρωπαϊκές τηλεπικοινωνιακές εταιρίες αρχίζουν να ανακάμπτουν, καθώς μειώνουν τα χρέη που συσσωρεύτηκαν στη διάρκεια της περιόδου κατά την οποία επεκτείνονταν μέσω των εξαγορών, παρατηρούν αναλυτές.

Εξάλλου, βελτιωμένα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινώσουν αυτή την εβδομάδα οι Deutsche Telekom και Telefonica.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v