Wal-Mart: Χαμηλότερες των προβλέψεων οι πωλήσεις

Πιέσεις ασκήθηκαν στο άνοιγμα της Wall Street στις εταιρίες λιανικής εμπορίας των ΗΠΑ, καθώς πολλές εξ αυτών, όπως η Wal-Mart και η Kohl’s, είχαν χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις κατά τον Απρίλιο.

Wal-Mart: Χαμηλότερες των προβλέψεων οι πωλήσεις
Χαμηλότερες των προβλέψεων ήταν οι πωλήσεις πολλών εταιριών λιανικής εμπορίας των ΗΠΑ κατά τον Απρίλιο, μεταξύ αυτών της Wal-Mart Stores και της J.C. Penney, καθώς το κρύο και η αύξηση της ανεργίας είχαν ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις κατά την περίοδο του Πάσχα να μην είναι οι αναμενόμενες.

Η Wal-Mart, η μεγαλύτερη εταιρία λιανικού εμπορίου στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις σε καταστήματα που παραμένουν ανοικτά επί τουλάχιστον ένα έτος αυξήθηκαν κατά 4,6% σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση της τάξεως του 5%-7%.

Παράλληλα, η εταιρία αναμένει μικρή αύξηση των πωλήσεών της για τον Μάιο, μεταξύ 1% και 3%, τη μισή σε σχέση με την αύξηση του περσινού Μαΐου.

Στο ίδιο πνεύμα, οι πωλήσεις της J.C. Penney υποχώρησαν τον Απρίλιο κατά 6,9%, το διπλάσιο απ’ όσο αναμενόταν. Επιπλέον, οι πωλήσεις της Kohl’s μειώθηκαν κατά 4,1%, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 3,5%. Χαμηλότερες κατά 8,5% ήταν και οι πωλήσεις της Sears.

Καθώς οι εταιρίες είχαν χαμηλότερες από τις προβλεπόμενες πωλήσεις, ασκήθηκαν έντονες πιέσεις στις μετοχές των εταιριών λιανικής εμπορίας κατά το άνοιγμα της συνεδρίασης στη Wall Street.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v