KLM: Ζημίες ρεκόρ για το έτος, λόγω SARS

Υπερδιπλασιάσθηκαν οι ζημίες της τέταρτης μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρίας της Ευρώπης, KLM, κατά το έτος που ολοκληρώθηκε στα τέλη Μαρτίου, εξέλιξη που αποδίδεται τόσο στους χαμηλούς ρυθμούς παγκόσμιας ανάπτυξης, όσο στον ιό της άτυπης πνευμονίας.

KLM: Ζημίες ρεκόρ για το έτος, λόγω SARS
Ζημίες ρεκόρ πραγματοποίησε η ολλανδική αεροπορική εταιρία KLM κατά το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε στα τέλη Μαρτίου, προειδοποιώντας παράλληλα ότι η αποδυναμωμένη οικονομία και ο ιός της άτυπης πνευμονίας αναμένεται να εμποδίσουν την ανάκαμψή της από την παρούσα δεινή οικονομική κατάσταση.

Οι ζημίες της τέταρτης μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρίας της Ευρώπης υπερδιπλασιάσθηκαν, φτάνοντας τα 416 εκατ. ευρώ, στα 9,26 ευρώ ανά μετοχή, από τα 156 εκατ. ευρώ που ήταν κατά το προηγούμενο έτος.

Οι χαμηλοί ρυθμοί παγκόσμιας ανάπτυξης και η μείωση της επιβατικής κίνησης ως αποτέλεσμα του πολέμου στο Ιράκ και του ιού SARS ανάγκασαν την αεροπορική εταιρία να προειδοποιήσει νωρίτερα φέτος για την επιδείνωση των αποτελεσμάτων της.

Το γεγονός ότι πραγματοποίησε για δεύτερο συνεχόμενο έτος ζημίες ανάγκασε την KLM να ανακοινώσει την περικοπή κατά 10% του προσωπικού της, που αριθμεί 31.000 άτομα, στο πλαίσιο των προσπαθειών μείωσης των ετήσιων δαπανών της κατά 650 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v