Barclays: Προχωρά στην εξαγορά ισπανικής τράπεζας

Στην ταχέως αναπτυσσόμενη τραπεζική αγορά της Ισπανίας επεκτείνεται η Barclays, με την εξαγορά της Banco Zaragozano, έναντι ποσού ύψους 1,14 δισ. ευρώ σε μετρητά. Με την κίνηση αυτή, η βρετανική τράπεζα καθίσταται η έκτη μεγαλύτερη τράπεζα στη χώρα.

Barclays: Προχωρά στην εξαγορά ισπανικής τράπεζας
Στην εξαγορά της Banco Zaragozano συμφώνησε η Barclays, έναντι 1,14 δισ. ευρώ σε μετρητά, τριπλασιάζοντας τα υποκαταστήματά της στην ταχέως αναπτυσσόμενη τραπεζική αγορά της Ισπανίας.

Η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Βρετανίας προσφέρει 12,7 ευρώ για κάθε μετοχή της Zaragozano, ποσό κατά 13% υψηλότερο από το χθεσινό κλείσιμο της μετοχής της όγδοης μεγαλύτερης τράπεζας της Ισπανίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Barclays, Μάθιου Μπάρετ, επιδιώκει την επέκταση της τράπεζας εκτός της Βρετανίας, όπου ο εντεινόμενος ανταγωνισμός και τα χαμηλά επιτόκια περιορίζουν τους ρυθμούς αύξησης των κερδών.

Με την εξαγορά της Zaragozano, η βρετανική τράπεζα θα αποκτήσει συνολικά 526 υποκαταστήματα και 570.000 πελάτες στην Ισπανία, όπου η οικονομία αναμένεται να έχει ρυθμούς ανάπτυξης της τάξεως του 2% για το 2003, όταν η μέση ανάπτυξη στην Ευρωζώνη υπολογίζεται στο 1%.

Επιπλέον, ο ρυθμός αύξησης του δανεισμού στην Ισπανία βρίσκεται στο 13%, έναντι του 3% που είναι στη Γαλλία.

Η εξαγορά, που η Barclays δήλωσε ότι αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούλιο, υπολογίζεται ότι θα εξοικονομήσει για τη βρετανική τράπεζα περί τα 100 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, οι μετοχές της Barclays υποχώρησαν στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι το τίμημα είναι ιδιαίτερα υψηλό, δεδομένου ότι η βρετανική τράπεζα πληρώνει τρεις φορές τη λογιστική αξία της ισπανικής τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v