TotalFinaElf: Αύξηση 49% στα κέρδη α΄ τριμήνου

Αύξηση 49% κατέγραψαν τα κέρδη της TotalFinaElf, της τέταρτης μεγαλύτερης πετρελαϊκής παγκοσμίως, στο α’ τρίμηνο, καθώς επωφελήθηκε από την άνοδο των πετρελαϊκών τιμών στη διάρκεια του πολέμου με το Ιράκ.

TotalFinaElf: Αύξηση 49% στα κέρδη α΄ τριμήνου
Κατά 49% αυξήθηκαν τα κέρδη της γαλλικής εταιρίας TotalFinaElf στο πρώτο τρίμηνο, της τέταρτης σε μέγεθος πετρελαϊκής εταιρίας στον κόσμο, λόγω της αύξησης των τιμών του ”μαύρου χρυσού” που επέφερε ο πόλεμος στο Ιράκ.

Αναλυτικότερα, τα καθαρά κέρδη της εταιρίας ανήλθαν για το α’ τρίμηνο του έτους στα 2,12 δισ. ευρώ, έναντι του ποσού των 1,42 δισ. ευρώ πέρυσι. Τα αποτελέσματα υπερέβησαν τις προβλέψεις των αναλυτών, που έκαναν λόγο για κέρδη 1,90 δισ. ευρώ.

Εξάλλου, οι πωλήσεις της TotalFinaElf ενισχύθηκαν την ίδια περίοδο κατά 19%, διαμορφούμενες στα 28,3 δισ. ευρώ.

Η εταιρία εμφανίστηκε αισιόδοξη για το σύνολο του έτους, ενώ επισήμανε ότι παρά τη μείωση των τιμών μετά τη λήξη του πολέμου, το κλίμα στην αγορά πετρελαίου παραμένει ”σχετικά ευνοϊκό”.

Επισημαίνεται ότι η εταιρία θα προβεί αύριο σε αλλαγή του ονόματός της σε Total, υιοθετώντας την πρότερη της εξαγοράς των PetroFina και Elf ονομασία της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v