Την Κύπρο θα ενώσει (και) το... roaming

Συμφωνία για roaming προτίθεται να επιδιώξει η κυπριακή CyTA (ΑΤΗΚ) με τις τουρκικές Telsim και Turkcell, επιτρέποντας στους Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους που περνούν εκατέρωθεν της πράσινης γραμμής να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα.

Την Κύπρο θα ενώσει (και) το... roaming
H κυπριακή εταιρία τηλεπικοινωνιών CyTA (ΑΤΗΚ) ανακοίνωσε την πρόθεσή της να επιδιώξει συμφωνία για roaming με τις τουρκικές εταιρίες Telsim και Turkcell, έτσι ώστε οι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι οι οποίοι περνούν τα οδοφράγματα εκατέρωθεν της πράσινης γραμμής να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα κινητά τους τηλέφωνα.

Ο εκπρόσωπος της CyTA Πάρις Μενελάου δήλωσε ότι ζητήθηκε από την κυπριακή εταιρία να κινηθεί προς την κατεύθυνση συμφωνίας για roaming με τουρκικές τηλεπικοινωνιακές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο βόρειο μέρος της χώρας.

Οι χρήστες χάνουν το σήμα του κινητού τους λίγα χιλιόμετρα αφού περάσουν την πράσινη γραμμή, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μετά τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων οι πωλήσεις των προπληρωμένων καρτών για κινητά τηλέφωνα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Επισημαίνεται ότι η CyTA είναι ο μόνος πάροχος κινητής τηλεφωνίας στην ελεύθερη Κύπρο και είναι κρατική. Η κυβέρνηση της χώρας πρόκειται να δημοπρατήσει άδειες κινητής τηλεφωνίας σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα τoν Οκτώβριο, συμμορφούμενη με τις επιταγές της Ε.Ε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v