Wall: Πιστεύει η επιχειρηματική Αμερική σε ράλι;

Τις λιγότερες μετοχές εταιριών τους σε διάστημα οκτώ ετών αγόρασαν τα στελέχη των αμερικανικών εταιριών τον μήνα Απρίλιο, γεγονός που καταδεικνύει ότι η ηγεσία της επιχειρηματικής Αμερικής δεν είναι πεπεισμένη ότι το ράλι της Wall θα έχει διάρκεια, αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg.

Wall: Πιστεύει η επιχειρηματική Αμερική σε ράλι;
Τα υψηλόβαθμα στελέχη των αμερικανικών εταιριών αγόρασαν τον μήνα Απρίλιο τις λιγότερες μετοχές των εταιριών τους τα τελευταία οκτώ (8)χρόνια, γεγονός που καταδεικνύει ότι η ηγεσία της επιχειρηματικής Αμερικής δεν είναι πεπεισμένη ότι το ράλι της Wall θα έχει διάρκεια, αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg.

Πιο συγκεκριμένα, τα στελέχη των αμερικανικών εταιριών ξόδεψαν 90,8 εκατ. δολάρια για την αγορά μετοχών των εταιριών τους τον Απρίλιο, το χαμηλότερο ποσό από τον Απρίλιο του 1995, ενώ ο S&P κατέγραψε τον περασμένο μήνα κέρδη της τάξεως του 8,1%.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι ”αρκετά είδαν την τιμή των μετοχών να ανεβαίνει, χωρίς την ουσιώδη καλυτέρευση των μεγεθών των εταιριών τους”, με αποτέλεσμα να θεωρούν το ράλι της Wall ”φουσκωμένο”.

Οι επενδυτές, πολύ συχνά, ”ανιχνεύουν” τις επενδυτικές κινήσεις των στελεχών των εταιριών, καθώς, εύλογα, θεωρούν ότι ξέρουν πολύ περισσότερα για τις ίδιες τις εταιρίες τους απ’ ό,τι οι διαχειριστές κεφαλαίων και οι αναλυτές, καταλήγει το Bloomberg.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v