Buffett: Επαναστατήστε κατά των άπληστων στελεχών

Επίθεση κατά των άπληστων διευθυνόντων συμβούλων των εταιριών εξαπέλυσε ο Warren Buffett, καλώντας τους επενδυτές να επαναστατήσουν ενάντια στις υπερβολικές αμοιβές τους και συμβουλεύοντας τις εταιρίες να προβούν σε αντισταθμιστικές ενέργειες κατά των στελεχών.

Buffett: Επαναστατήστε κατά των άπληστων στελεχών
Επίθεση κατά των άπληστων διευθυνόντων συμβούλων των εταιριών εξαπέλυσε ο Warren Buffett, καλώντας τους επενδυτές να επαναστατήσουν ενάντια στις υπερβολικές αμοιβές τους.

Ο 72χρονος επενδυτής με τη μεγάλη επιρροή είπε κατά τη διάρκεια συνέλευσης μετόχων της Berkshire Hathway, του επενδυτικού ομίλου του οποίου προεδρεύει, ότι κατά τα τελευταία πέντε χρόνια έλαβαν περισσότερες αδικαιολόγητα μεγάλες πληρωμές στον επιχειρηματικό χώρο απ’ ό,τι τον προηγούμενο αιώνα.

Οι Αμερικανοί διευθύνοντες σύμβουλοι δεν νοιάζονται για το εάν τα διοικητικά τους συμβούλια είναι ευέλικτα και αποτελεσματικά, το μόνο που τους νοιάζει είναι πόσα λεφτά βγάζουν, δήλωσε ο Warren Buffett ενώπιον 10.000 μετόχων και καλεσμένων στη συνέλευση των μετόχων, στην Ομάχα.

Οι εταιρίες, συνέχισε ο Αμερικανός επενδυτής, οφείλουν να προβούν σε αντισταθμιστικές ενέργειες κατά των στελεχών, ειδάλλως θα συνεχιστεί αυτό που συμβαίνει τα τελευταία 20 χρόνια - δηλαδή το τεράστιο χάσμα στον ρυθμό αύξησης των αμοιβών ανάμεσα σ’ αυτούς που βρίσκονται στην κορυφή της ιεραρχίας και σ’ αυτούς που είναι πολύ πιο κάτω, ενώ θα απομακρυνθούν ακόμα περισσότερο οι διοικήσεις των εταιριών από τους μετόχους τους.

Επισημαίνεται ότι ο Warren Buffett εισέπραξε τον προηγούμενο χρόνο μισθό μόλις 100.000 δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v